συνδικάτο-οτα-αυξήσεις-20-στους-μισθούς-406829
ΔΗΜΟΙ | 12.01.2023 | 22:39

Συνδικάτο ΟΤΑ: Αυξήσεις 20% στους μισθούς και επαναφορά «δώρων» -Μέτρα για την ασφάλεια

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία της ερχόμενης Τρίτης στις 17 Ιανουαρίου, απευθύνει το Συνδικάτο ΟΤΑ καθώς και στην συγκέντρωση στις 10.οο το πρωί στο υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του, το Συνδικάτο ΟΤΑ, σημειώνει:

Μόνο οργή μπορεί να νιώσει κανείς με τις καθημερινές αποκαλύψεις για την άτυχη συνάδελφο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης που σκοτώθηκε από αυτοκίνητο ενώ συνόδευε απορριμματοφόρο. Η εργαζόμενη και ο οδηγός του απορριμματοφόρου δεν είχε σχέση εργασίας με το Δήμο, και δούλευε αδήλωτη και ανασφάλιστη. Αφού σκοτώθηκε, στις 8/1/2023, εμφανίστηκε ως δια μαγείας αναγγελία της πρόσληψής της στις 9/1/2023, για πέντε ημέρες(!) από 5/1/2023 έως 9/1/2023, για να αποφύγουν τις ευθύνες.

Όμως η αλήθεια είναι απλή. Κυβέρνηση και Δήμαρχοι παίζουν κάθε μέρα με τις ζωές των συναδέλφων, είναι καθ’ εξακολούθηση δολοφόνοι, αφού έχουν φτιάξει ένα τέτοιο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους, που αφήνει τους εργαζόμενους έκθετους. Ακόμα και στις υπηρεσίες που δεν είναι ιδιωτικοποιημένες, λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρης ασυδοσία και οι Δήμαρχοι μπορούν να τα «νομιμοποιούν» όλα.

Για τα εργοδοτικά εγκλήματα την ευθύνη την έχουν όλες οι κυβερνήσεις και η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών. Αυτοί φταίνε για την υποστελέχωση των δήμων από μόνιμο προσωπικό και τη γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας. Αυτοί φταίνε για την ελλιπή

εκπαίδευση των συναδέλφων, για την έλλειψη των Μέσων Ατομικής Προστασίας, για την πλημμελή συντήρηση των οχημάτων, για την απουσία τεχνικών ασφαλείας και των Ιατρών εργασίας.

Μας λέει η κυβέρνηση ότι ο ΣΕΠΕ δεν είναι για να κάνει ελέγχους στους δήμους και δεν ντρέπονται. Δεν έχουν ίχνος τσίπας. Αντί να απολογηθούν για τη εγκληματική πολιτική τους, αντί να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας προσπαθούν να

δικαιολογηθούν. Τόση είναι η ξεφτίλα τους.

Συνάδελφοι τώρα ήρθε η ώρα της αντεπίθεσης. Αρκετά τους ανεχτήκαμε και αυτούς και την πολιτική τους. Αρκετούς συναδέλφους έχουμε θάψει, αρκετά παιδιά θα μείνουν ορφανά.

Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 17/1/2022. Απαιτούμε από Κυβέρνηση και Δημάρχους να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς:

• Να ελέγχονται τακτικά και να γίνεται έγκαιρα η επισκευή βλαβών και η περιοδική συντήρηση των οχημάτων. Να γίνει εκσυγχρονισμός των οχημάτων.

• Να χορηγούνται έγκαιρα όλα τα ΜΑΠ στους δικαιούχους.

• Ενίσχυση του ΣΕΠΕ και τακτικός έλεγχος σε κάθε χώρο δουλειάς. Τώρα έλεγχος σε όλα τα αμαξοστάσια.

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού Τεχνικών Ασφαλείας και Γιατρών Εργασίας σε όλους τους Δήμους.

• Να αναγνωριστεί το εργατικό ατύχημα και να δοθούν αποζημιώσεις στα θύματα ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.

• Να γίνουν μελέτες επαγγελματικού κινδύνου και επαγγελματικών ασθενειών.

• Να γίνει σωστή χωροθέτηση των κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης με πρόβλεψη αποφυγής των επικίνδυνων θέσεων. Να υπάρχουν οχήματα συνοδείας πίσω από τα απορριμματοφόρα στις λεωφόρους.

• Να αυστηροποιηθούν τα πρόστιμα και οι κυρώσεις σε βάρος των εργοδοτών

• Αυξήσεις στους μισθούς κατά 20%, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, μισθολογική εξέλιξη για τα έτη 2016-17, μόνιμες προσλήψεις.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου άμεσα να συνεδριάσουν, να προχωρήσουν σε συσκέψεις, σε συγκεντρώσεις και γενικές συνελεύσεις προκειμένου να ενημερώσουν τους συναδέλφους.

ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ! ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΦΕΡΕΤΡΑ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΤΙΣ 09:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ