συνάντηση-του-αναπηρικού-και-γονεϊκο-201378

Συνάντηση του αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος με τον Γ. Γεραπετρίτη

Εχθές, στις 12μμ, έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας φορέων του αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος με τον Γ. Γεραπετρίτη, Υπουργό Επικρατείας. Υπουργό συντονιστή της κυβέρνησης,

εκτός των άλλων, για τα θέματα των ΑμεΑ.

Η συνάντηση ήταν αποτέλεσμα, της κινητοποίησης φορέων του αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος, το Σάββατο 18 Ιούνιου στο Σύνταγμα. Την ίδια μέρα και ώρα έγιναν κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας, στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας δράσης και αγώνα για την προστασία των ΑμεΑ από την ακρίβεια , το νέο ΕΣΥ, το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία, των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και τον πόλεμο. Στα πλαίσια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία των διαδηλωτών , κατέθεσε υπόμνημα στον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς , αλλά και στο προεδρείο της Βουλής και τα κόμματα. Υπόμνημα που συνημμένο σας αποστέλλουμε. Η κινητοποίηση αυτή στηρίχθηκε από πάνω από 20 φορείς του αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος , αλλά και από την ΠΟΜΕΕΑ και την ΕΙΝΑΠ. Στη συνάντηση ο κύριος Γεραπετρίτης με προκλητικό τρόπο επιχείρησε να αντιπαραθέσει τα αιτήματα του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος με τον υπόλοιπο ελληνικό λαό , που πλήττεται από την άγρια αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Λέγοντας «ότι αυτά που ζητάτε είναι προνομιακή μεταχείριση των αναπήρων , έναντι των άλλων αφού έτσι κ αλλιώς όλοι πληττόμαστε(!!!), από την κρίση, την πανδημία και την ακρίβεια.» Χαρακτηριστικά είπε «ότι το αίτημα να μην κόβεται το ρεύμα σε κανέναν ανάπηρο , σημαίνει ότι ζητάμε αυτός που παίρνει σύνταξη 300€ να πληρώνει το ρεύμα του ανάπηρου.» Η αντιπροσωπεία υπογράμμισε ότι στη χώρα μας, ο λαός μας έχει πληρώσει και ξαναπληρώσει όλες τις υποδομές κ δεν γίνεται κανένα σπίτι πολύ περισσότερο αναπήρου , να μένει σε αυτές τις συνθήκες χωρίς κλιματισμό ή τον χειμώνα χωρίς θέρμανση. Να θυμίσουμε, αν η κυβέρνηση το έχει ξεχάσει, ότι τα ΑμεΑ χαρακτηρίζονται από πρόσθετες και οξυμμένες ανάγκες και επομένως η εξίσωση των αναγκών τους με του υπόλοιπου πληθυσμού κάθε άλλο παρά

ισότιμη αντιμετώπιση αποτελεί.

Προκαλεί ο κύριος Γεραπετρίτης , όταν ισχυρίζεται ότι όλοι επλήγησαν από την πανδημία ή πλήττονται από την ακρίβεια , όταν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι κατέγραψαν μέσα στην κρίση, την πανδημία αλλά και τώρα με την ακρίβεια, «τρελά» κέρδη , όταν οι λαϊκές οικογένειες και οι οικογένειες των ΑμεΑ έμεναν χωρίς φάρμακα , θεραπείες, πετσοκόβονταν οι μισθοί και οι συντάξεις. Πολύ περισσότερο μέσα στην πανδημία , που θησαύρισαν οι ιδιωτικές κλινικές, οι κλινικές αποκατάστασης και όχι μόνο, από τη μετατροπή του συστήματος υγείας σε σύστημα της «μιας νόσου».

Επίσης, ο κύριος Υπουργός επέλεξε σκόπιμα να αμφισβητήσει τις επιστημονικές μελέτες που με τον πιο έγκυρο τρόπο επιβεβαιώνουν ότι ιδιαίτερα οι χρόνια πάσχοντες είχαν υψηλό ποσοστό θνησιμότητας και πτώση του προσδόκιμου ζωής μες στην πανδημία, ώστε να συγκαλύψει τη βαρβαρότητα της πολιτικής τους, όπως αυτό που ξεστόμισε σε εθνικό δίκτυο σοκάροντας το πανελλήνιο ότι αν αυξάνονταν τα κρεβάτια ΜΕΘ , θα αυξανόταν και οι θάνατοι. Πάντως έχουμε ξεπεράσει τους 30.000 νεκρούς και τις δεκάδες χιλιάδες βαριά νοσήσαντες που οι πάνω από 20.000 από αυτούς που πέθαναν , πέθαναν εκτός ΜΕΘ, ενώ χιλιάδες που χρειάστηκαν ΜΕΘ δεν βρήκαν κρεβάτια με τραγικές συνέπειες για την υγεία και την πορεία της ζωής τους. Στην επιμονή της αντιπροσωπείας , για να δώσει ο υπουργός συγκεκριμένες απαντήσεις στα συγκεκριμένα αιτήματα , παρότι είναι ειδικός συντονιστής , δήλωσε αναρμοδιότητα κ ότι θα τα παραπέμψει στους αρμόδιους υπουργούς, και αφού λάβει τις εκθέσεις τους, ΘΑ τα αξιολογήσει και ΘΑ μας απαντήσει.

Κάτω από την επιμονή της αντιπροσωπείας, που στοιχειοθετημένα του αποδείκνυε τη χειροτέρευση της θέσης των αναπήρων όλα τα τελευταία χρόνια, χρόνο με χρόνο με όλες τις κυβερνήσεις , ισχυρίστηκε ότι στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους κάνουν ό,τι είναι δυνατό.

Άλλωστε οι ανάπηροι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που πήραν τα 200€ παραμονές του Πάσχα. Στην έκκληση από πλευράς της αντιπροσωπείας να δεσμευτεί για την επαναφορά του επιδόματος στα ορφανά παιδιά που τους κόπηκε μέσα στην πανδημία επειδή παίρνουν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους, δήλωσε αδυναμία δέσμευσης. Όπως το ίδιο αρνήθηκε να δεσμευτεί για το τι θα γίνει με τα επικίνδυνα και ακατάλληλα ειδικά σχολεία μέσα στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα ακόμα και στο 1χλμ από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ενώ διέκοψε τη συνάντηση, ισχυριζόμενος ότι προσβλήθηκε επειδή η αντιπροσωπεία υπογράμμισε ότι η εμμονή σε αυτήν την πολιτική θα οδηγήσει κυριολεκτικά στο καιάδα τους αναπήρους, τους χρόνια πάσχοντες και τις οικογένειες τους.

Η αντιπροσωπεία αποχωρώντας δήλωσε ότι οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους δεν έχουν άλλον δρόμο από το να κλιμακώσουν τους αγώνες τους για να επιβάλλουν την προστασία των ΑμεΑ από το τσουνάμι της ακρίβειας και τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις και τα σχέδια της ΕΕ.