«Λουκέτο» στα Praktiker στις 6 Νοεμβρίου βάζουν οι εργαζόμενοι - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
5
Δεκέμβριος
Back
Κλείνουν τα Praktiker στις 6 Νοέμβρη -Κινητοποιήσεις εργαζομένων

«Λουκέτο» στα Praktiker στις 6 Νοεμβρίου βάζουν οι εργαζόμενοι

Πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 6 Νοέμβρη 2021, προκηρύσσει η Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στην Praktiker Hellas, «σε συνέχεια όλης της προηγούμενης δράσης του και υλοποιώντας την απόφαση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της 3ης Οκτώβρη 2021».

Στο πλαίσιο της απεργίας στις 6 Νοέμβρη, θα γίνει συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Praktiker Ταύρου, Πειραιώς 176.

Το Σάββατο συμπαραστεκόμαστε στην απεργία των εργαζομένων. ΔΕΝ ψωνίζουμε Οι εργαζόμενοι- πελάτες του θα πρέπει να βρεθούμε στο πλευρό των απεργών σε ένδειξη αλληλεγγύης, απαιτώντας την επαναφορά του εργαζόμενου στην εργασία του. Να μην επιλέξουμε να ψωνίσουμε την ήμερα της απεργίας από τα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Αυτό θα είναι πράξη έμπρακτης ταξικής αλληλεγγύης που θα κοστίσει στην εταιρεία και ενδεχομένως την αναγκάση σε υποχώρηση και επαναπρόσληψη του συναδέλφου, σημειώνουν εργαζόμενοι.

Όπως αναφέρει το Σωματείο, «διεκδικούμε την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να κατοχυρώνει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας και κατοχύρωση όλων των εργασιακών μας δικαιωμάτων ενιαία και για όλους τους συναδέλφους στην επιχείρηση Praktiker».

Τονίζει επίσης ότι, «απαιτούμε την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου συνδικαλιστή γραμματέα του Παραρτήματος Λάρισας, ο οποίος απολύθηκε γιατί δεν αποδέχτηκε τη μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων σύμβασής του».

Και υπογραμμίζει ότι, «καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση Praktiker να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία που προκήρυξε το σωματείο μας. Να δυναμώσει ο αγώνας μας για υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης και την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου συνδικαλιστή. Αυτή πρέπει να είναι η απάντησή μας στα σχέδια της εργοδοσίας που έχει εξαπολύσει άγρια επίθεση στα δικαιώματά μας».

Καταλήγοντας το Σωματείο απευθύνει κάλεσμα στα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα να στηρίξουν την απεργιακή κινητοποίηση μας και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα που δίνουμε. Όλοι μαζί μπορούμε».

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΠΑΤΕΚ)  σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι κανένας εργαζόμενος σε κανένα κλάδο, κανένα σωματείο, δεν πρέπει να μείνει μόνο στον αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων και ζητά από την εταιρεία να ανακαλέσει  άμεσα την απόλυση του εργαζόμενου.

Η ανακοίνωση

 Συναδέλφισσα/συνάδελφε

Χαιρετίζουμε τον απεργιακό αγώνα σας για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης και την ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης του γραμματέα του παραρτήματος Λάρισας.

Η Praktiker Hellas είναι μια εταιρεία με κέρδη που βγαίνουν από την δική σας δουλεία και τον ιδρώτα. Σχεδιάζει να επενδύσει εκατομμύρια σε νέα καταστήματα ενώ την ίδια στιγμή αρνείται να υπογράψει συλλογική σύμβαση με το σωματείο, να έχει σταθερές σχέσεις εργασίας και να δώσει αυξήσεις στους μισθούς για να μπορούν οι εργαζόμενοι να ζουν με αξιοπρέπεια.

Αξιοποίησε το νόμο Χατζηδάκη για να απολύσει άδικα και εκδικητικά το γραμματέα του παραρτήματος Λάρισας επειδή αρνήθηκε να την μονομερή τροποποίηση  τη σύμβαση εργασίας τους. Θέλει με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας στους εργαζόμενους.

  Γίνεται ξεκάθαρο σε όλους πλέον ότι ο νόμος Χατζηδάκη της Νέας Δημοκρατίας δημιούργησε ένα δίχτυ προστασίας της εργοδοσίας και υπεράσπισης της από τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι το ανάποδο όπως διαφήμιζε ο υπουργός εργασίας.

Ο αγώνας σας όμως είναι αναγκαίος, εφικτός και δίκαιος και για αυτό μπορεί να κερδίσει.

Συσπειρωμένοι γύρω από το σωματείο, με ταξική ενότητα, μαζική συμμετοχή στις διαδικασίες του, με τις αποφάσεις στις συνελεύσεις από τους ίδιους τους εργαζόενους μπορεί να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα σας. Ο αγώνας των εργαζομένων της E-FOOD και της COSCO αυτό μας δείχνουν.

Κανένας εργασιακός κλάδος και κανένα σωματείο δεν πρέπει να μείνει μόνο. Η επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση και την εργοδοσία είναι σε όλους τους εργαζόμενους. Για αυτό και εμείς πρέπει να φτιάξουμε το δικό μας μέτωπο, να συντονιστούμε, να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να απαντήσουμε.

Σημερα είναι ανάγκη η δημιουργία ενός κοινού δημοκρατικού αγωνιστικού συντονισμού σωματείων. Μια συνεργασία η οποία πρέπει να βασίζεται στην ανεξαρτησία των συνδικάτων, το σεβασμό στη διαφορετικότητα των προσεγγίσεων κάθε σωματείου, στην κοινή αναδιαμόρφωση ενός αγωνιστικού ταξικού διεκδικητικού πλαισίου. Μέσα από αυτή την δράση κοινά να παλέψουμε για να έχουμε κατακτήσεις εδώ και τώρα, να βελτιωθούν οι ζωές μας!

Να ανακληθεί άμεσα η απόλυση του συναδέλφου.  

Καμία μονομερής τροποποίηση σύμβασης.

Συλλογική Σύμβαση εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς στην Praktiker.

– Να καταργηθεί το νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

– Μείωση του χρόνου εργασίας. 5ημερο 6ωρο τώρα για όλους κ όλες!

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ

Ολοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Praktiker Ταύρου, Πειραιώς 176

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!