υπεσ-σε-συνδικάτο-οτα-1-000-προσλήψεις-στη-594804
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 29.09.2022 | 16:28

ΥΠΕΣ σε Συνδικάτο ΟΤΑ: 1.000 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία -Τι είπε για μισθούς, εργαζομένους κοινωφελούς

ΥΠΕΣ: Μέλη της Διοίκησης του Συνδικάτου ΟΤΑ, συναντήθηκαν με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα στα πλαίσια της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα 29-9-2022. Στη συνάντηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδικάτου, ο Υφυπουργός δε δεσμεύτηκε σε τίποτα σχετικά με τα δίκαια αιτήματα των Δημοτικών Υπαλλήλων, πέρα όσων έχει ήδη ανακοινώσει η Κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Συνδικάτο:

  • Ο Αν. Υπουργός εμμένει στην απαίτηση από τους δήμους να προχωρήσουν σε μείωση της ενέργειας κατά 10%, παρά το ότι αυτό θα σημαίνει σκοτεινές και επικίνδυνες πόλεις, μείωση της θερμοκρασίας στους παιδικούς σταθμούς, στις κοινωνικές δομές και στα κολυμβητήρια. Ο ίδιος εκτίμησε ότι είναι εύκολος στόχος που καταπολεμά τη σπατάλη, κυρίως στον ηλεκτροφωτισμό, και έριξε την ευθύνη στους δημάρχους για να είναι σωστή η πηγή της μείωσης, λες και μπορεί να είναι ποτέ σωστό να ζούμε μέσα σε ενεργειακή φτώχεια το 2022.
  • Για τις προσλήψεις προσωπικού είπε ότι θα υλοποιηθεί ο προγραμματισμός προσλήψεων για το 2023 που έδωσαν οι δήμοι, μην απαντώντας γιατί όλες τις προηγούμενες χρονιές δεν υλοποιήθηκαν οι αντίστοιχες προσλήψεις που ζητούσαν κάθε χρόνο οι δήμοι. Οι υπηρεσίες στενάζουν, δεν υπάρχει διοικητικός που να μην έχει 2 και 3 καθήκοντα, η καθαριότητα, το πράσινο, η τεχνική υπηρεσία δεν έχουν το απαραίτητο και εκπαιδευμένο προσωπικό και η μόνη ουσιαστική δέσμευση, πέρα από τα ευχολόγια, είναι για 1000 προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία, λες και αυτό λείπει στους δήμους.
  • Για το ζήτημα των αυξήσεων των μισθών, που έχουν παγώσει 12 χρόνια τώρα και που κάθε μέρα συρρικνώνονται λόγω του πληθωρισμού σε όλα τα βασικά αγαθά, ο Αν. Υπουργός επανέλαβε τις «αστείες» δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, περί της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης και του 1% υπέρ του ταμείου πρόνοιας, που για το μεγαλύτερο μέρος των δημοτικών υπαλλήλων είναι από 0 έως 10 ευρώ το μήνα, ενώ παρέπεμψε την όποια συζήτηση για αυξήσεις στο 2023 με το νέο μισθολόγιο. Μας καταδικάζουν λοιπόν στη μιζέρια και τη χαμοζωή, την ίδια ώρα που δε σταματάνε να ενισχύουν τους ντόπιους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Δε δεσμεύτηκε ούτε καν για την παράταση του προγράμματος 55-67, παρόλο που αρκετοί δικαιούχοι ολοκληρώνουν τη διετία, χωρίς φυσικά να έχουν συγκεντρώσει τα απαραίτητα ένσημα για τη συνταξιοδότησή τους.

Δε μας ξαφνιάζουν οι απαντήσεις του Υπουργού. Άλλωστε έχει αποδειχθεί ότι ο μοναδικός στόχος που είχαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα ήταν η εξασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Τώρα μπαίνουμε μπροστά οργανώνουμε την πάλη μας. Με τον αγώνα μας και με σωστό προσανατολισμό μας θα επιβάλλουμε να έχουμε μισθούς που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, να έχουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Προχωράμε με μαζικές διαδικασίες, γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις, για την οργάνωση της απεργίας στις 9 Νοέμβρη, για το πως θα νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς. Δεν πρέπει να υπάρχει εργαζόμενος που δεν θα μπει στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Σπάμε τις αυταπάτες. Δεν έχουμε ανάγκη από επίδοξους σωτήρες, τους γνωρίσαμε και τους νιώσαμε στο πετσί μας.