ΥΠΕΣ: Διαμαρτυρία για να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις "Covid - 19" - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

ΥΠΕΣ: Διαμαρτυρία για να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις “Covid – 19”

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών για τους εργαζόμενους με συμβάσεις “Covid – 19”, πραγματοποιείται μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.

Μιλώντας στην κινητοποίηση η Θεοδώρα Καραγιαννίδου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης (ΣΕΔΗ), μεταξύ άλλων τόνισε ότι «είναι τραγικό ενώ η πανδημία είναι εδώ και οι κλινικές ΜΕΘ γεμίζουν, η κυβέρνηση και οι δήμαρχοι να σχεδιάζουν να πετάξουν στο δρόμο συναδέλφους που προσλήφθηκαν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid».

Και συνέχισε σημειώνοντας ότι, «τέλος Σεπτεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις αυτές και το υψηλό επίπεδο καθαριότητας και υγιεινής, που επιτεύχθηκε κινδυνεύει να ακυρωθεί με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι:

• Οι δημοτικές υπηρεσίες θα στερηθούν την σημαντική βοήθεια των συμβασιούχων εργαζομένων σ’ αυτές.

• Οι υπηρεσίες με το υποστελεχωμένο προσωπικό και τις τεράστιες ελλείψεις, δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις επιπλέον εργασίες και υπηρεσίες, που προστέθηκαν λόγω της κρίσης του “Covid-19″».

Καλούμε την κυβέρνηση, κατέληξε η Θ. Καραγιαννίδου, «να σταματήσει άμεσα τους σχεδιασμούς για κλείσιμο νοσοκομείων και ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών και να προχωρήσει άμεσα σε μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις σε αορίστου. Ειδικά οι εργαζόμενοι covid έχουν αποκτήσει και «εμπειρία πανδημίας». Ας κόψουν τα παιχνίδια και τα μισόλογα, ας σταματήσουν τον εμπαιγμό.Οι εργαζόμενοι ενωμένοι, με τον αγώνα μας, μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε αναλώσιμοι, ούτε εύκολοι για τα δόντια τους». (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Στην κινητοποίηση μίλησε επίσης και ο Κώστας Σπανός, εργαζόμενος με σύμβαση “Covid – 19” στον δήμο Αθήνας, ο οποίος στάθηκε στην ανάγκη μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!