Υπ. Εργασίας: Έγκριση για ομαδικές απολύσεις - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
25
Ιούνιος
Back
Χατζηδάκης: 5 νέα μέτρα κατά της βίας και παρενόχλησης στην εργασία

Υπ. Εργασίας: Έγκριση για ομαδικές απολύσεις

Με ψήφους 9 υπέρ και 6 κατά το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας απεφάνθη θετικά στο ερώτημα που είχε προς εξέταση, πως «ναι προηγήθηκε διαβούλευση» της ανακοίνωσης των ομαδικών απολύσεων για τους 128 εργαζόμενους της εταιρίας συμφερόντων Λαυρεντιάδη.

Μετά και το «ελευθέρας» του ΑΣΕ η διοίκηση μπορεί να προχωρήσει στις ομαδικές απολύσεις εργαζομένων, οι οποίοι «κατηγορούνται» για… «ανελαστικές» συμβάσεις αορίστου χρόνου, κάποιοι από τους οποίους αναμένεται να διοχετευθούν σε εργολαβικές εταιρίες με άλλες εργασιακές σχέσεις και συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Μεταξύ των 9 θετικών ψήφων για τις ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων ήταν οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ, του υπουργείου Εργασίας, της ΕΣΕΕ και του Υπουργείου Οικονομικών.

Η στάση της γγ του Υπουργείου Εργασίας, κας Στρατινάκη προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας, καθώς αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης του ΑΣΕ έσπευσε να ανακοινώσει όχι μόνο πως το Συμβούλιο έκρινε πως προηγήθηκε διαβούλευση των ομαδικών απολύσεων, αλλά σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν συμμετέχοντες στην Εφημερίδα των Συντακτών, ότι η διαβούλευση είναι απαραίτητη για να δοθεί έγκριση στις ομαδικές απολύσεις, δηλώνοντας περιχαρής ότι «ευτυχώς τελειώνει και η ομηρεία των εργαζομένων», οι οποίοι μπορούν τώρα να διαπραγματευθούν θέσεις εργασίας με τους… εργολάβους.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!