Ξεκίνησαν οι προσλήψεις μακροχρόνια ανέργων σε εθνικά αθλητικά κέντρα - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
25
Μάρτιος
Back

Ξεκίνησαν οι προσλήψεις μακροχρόνια ανέργων σε εθνικά αθλητικά κέντρα

Δεκαεπτά άτομα έπιασαν δουλειά από σήμερα (12/6), στις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις που εποπτεύει το Παμπελοποννησιακό Αθλητικό Κέντρο Πάτρας (ΠΕΑΚ). Πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, ηλικίας 55-67 ετών, οι οποίοι προσελήφθησαν μέσω του προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ για διάστημα ενός έτους, με την δυνατότητα επέκτασης της σύμβασης για άλλο ένα χρόνο. Ουσιαστικά, από το ΠΕΑΚ άρχισαν οι προσλήψεις μακροχρόνια ανέργων, αφού θα ακολουθήσουν και στα περισσότερα εθνικά αθλητικά στάδια που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Λόγω των συνταξιοδοτήσεων ένας μεγάλος αριθμός προσωπικού των απασχολούμενων δεν αναπληρώθηκε, αφήνοντας κενά στο προσωπικό των εθνικών αθλητικών κέντρων. Τα κενά δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια λόγω των συμφωνιών με τους θεσμούς βάσει της αναλογίας 1 πρόσληψη για κάθε 7 αποχωρούντες από το Δημόσιο, η οποία αναλογία σήμερα ειναι 1 προς 3. Όπως έχει ανακοινωθεί, μεταξύ των θεμάτων της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης ειναι η απελευθέρωση της αναλογίας σε 1 προς 1. Μέχρι να γίνει αυτό, το επόμενο διάστημα καλύπτονται πολλά από τα κενά στα εθνικά αθλητικά κέντρα μέσω του προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ για διάστημα ενός έτους.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας Νίκος Κανελλάκης, καλωσορίζοντας τους 17 εργαζόμενους, τόνισε ότι αυτά τα τρία χρόνια, τόσο οι προηγούμενες διοικήσεις του ΠΕΑΚ, όσο και η παρούσα που αποτελεί συνέχειά τους, κλήθηκαν να διαχειριστούν μια χαώδη κατάσταση, πλήρους αποδιοργάνωσης και απαξίωσης των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων της Πάτρας και μάλιστα με δύο υπαλλήλους, οι οποίοι έγιναν τρεις καθώς προστέθηκε άλλη μια υπάλληλος από μετάταξη.

Παρόλα αυτά, συνέχισε ο κ. Κανελλάκης, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, κάτι που έχει αναγνωριστεί, τόσο από τους αθλούμενους, τους προπονητές, τις ομάδες και την τοπική κοινωνία, αλλά και από τις Ομοσπονδίες των αθλημάτων, καθώς αυτά τα χρόνια έχουν φιλοξενηθεί, με επιτυχία, σημαντικές πανελλήνιου χαρακτήρα αθλητικές διοργανώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Πάτρας κάλεσε τους 17 εργαζόμενους, να συμβάλουν με την εμπειρία που διαθέτουν, ώστε η εύρυθμη και σε υψηλό επίπεδο λειτουργία των δημόσιων αθλητικών υποδομών της Πάτρας, να γίνει ακόμη καλύτερη.

Τόνισε δε, ότι όλα τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης, αλλά και οι τρεις μόνιμοι υπάλληλοι θα βρίσκονται στο πλευρό τους, ώστε σε κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης να συνεχιστεί η συστηματική δουλειά που γίνεται προς όφελος της κοινωνίας και ιδιαίτερα της αθλούμενης νεολαίας.

Να σημειωθεί ότι πλέον, ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στο ΠΕΑΚ Πάτρας ανέρχεται στα 23 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των ναυαγοσωστών, οι οποίοι εργάζονται με σύμβαση στο κολυμβητήριο.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!