ξανά-στα-δικαστήρια-ο-δήμος-κεντρικής-1131418
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 02.02.2023 | 10:37

Ξανά στα δικαστήρια ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και οι εργαζόμενοι

Ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης στο Ειρηνοδικείο Κέρκυρας η εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς απορρίφθηκε το αίτημα του Δήμου για αναβολή.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μάμαλου, οι οφειλές ‘ύψους 469.000€ αφορούν σε 141 εργαζομένους του δήμου ενώ οφειλές ύψους 270.000€ αφορούν εργαζομένους του ΣΥΚΟΙΠΑ. Επιπλέον 7.500€ διεκδικούνται από τρεις υπαλλήλους του δήμου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η υπόθεση φτάνει στα δικαστήρια, αφού υπήρξε δικαστική απόφαση τον περασμένο Σεπτέμβριο για την καταβολή των χρημάτων, κατά της οποίας στράφηκε ο δήμος.

Στο μεταξύ, με δεδομένο ότι δεν έχει ψηφιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων ο προϋπολογισμός έτους 2023, εάν την Τετάρτη εκδίδονταν απόφαση για καταβολή δεδουλευμένων, ο δήμος δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί, αφού τα αποθεματικά του ΄δήμου είναι πολύ λογιότερα από το σύνολο των οφειλών στους εργαζομένους.

Να σημειωθεί πως ο λόγος της διακοπής της δίκης οφείλεται στο γεγονός ότι θα πρέπει να εξεταστούν νέι μάρτυρες εξαιτίας των νέων στοιχείων που κατατέθηκαν στο πλαίσιο αυτής.

πηγή: kerkyrasimera.gr