«Βοήθεια στο Σπίτι»: Στις 7 Δεκεμβρίου, τελικά, η απεργία - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

«Βοήθεια στο Σπίτι»: Στις 7 Δεκεμβρίου, τελικά, η απεργία

Στις 7 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»*, καθώς λόγω της απεργίας της ΓΣΕΕ την 1η Δεκεμβρίου δεν πραγματοποιηθούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μεταβούν στην Αθήνα εργαζόμενοι από τα νησιά.

Τόπος  συγκέντρωσης  των εργαζομένων θα είναι η πλατεία Συντάγματος στις 10:00 το πρωί με τη συμμετοχή όλων των Σωματείων ΒΣΣ Ελλάδας.

«Δεδομένου ότι σήμερα, λιγότερο από 1,5 μήνες  πριν την λήξη του Προγράμματος, δεν έχουμε ακόμα καμιά σαφή ανακοίνωση ή δέσμευση από τα αρμόδια Υπουργεία ( Εσωτερικών ,Εργασίας , Οικονομίας) σχετικά με το μέλλον των Δομών αλλά και το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων σε αυτές μετά από 8-10 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης εργασίας , τα  Σωματεία εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» προκηρύσσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 7 Δεκεμβρίου με κινητοποίηση και συμμετοχή όλων των Σωματείων στην Αθήνα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Άμεση λύση και εξασφάλιση όλων των εργαζομένων ΒΣΣ οι οποίοι είναι μέσω ΑΣΕΠ, με παραμονή στην εργασία τους όπως δικαιούνται μετά από 8-10 χρόνια αδιάλειπτης και συνεχούς προσφοράς, διότι παρέχουν ένα έργο το οποίο είναι μόνιμο, το οποίο έγινε χθες, γίνεται σήμερα και πρέπει να συνεχιστεί και αύριο.
  • .Δημιουργία Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με την ενσωμάτωση του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού που ήδη εργάζεται επί σειρά ετών στις κοινωνικοπρονοιακές δομές (Βοήθεια στο σπίτι κ.λ.π)
  • Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που εξακολουθούν να μένουν απλήρωτοι στην πλειοψηφία το λιγότερο 6 μήνες φέρνοντας τους εργαζόμενους πλέον σε οικονομική εξαθλίωση και ότι αυτό συνεπάγεται.

* ΕΔΩ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!