τραγωδία-στην-εύβοια-τι-λέει-ο-πρόεδρο-718427
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 01.04.2021 | 19:08

Τραγωδία στην Εύβοια: Τι λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ

Τραγωδία στην Εύβοια: Τι λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας τραυματίστηκε σοβαρά από ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις άτυχοι εργαζόμενοι χτυπήθηκαν από ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ στο Γυμνό του δήμου Ερέτριας στην Εύβοια.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια εργασιών υπογειοποίησης, έσπασε ένα καλώδιο, το οποίο στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με άλλα ηλεκτροφόρα καλώδια, με αποτέλεσμα να χτυπηθούν από το ρεύμα οι τρεις άτυχοι υπάλληλοι.

Ο θάνατος και των τριών εργαζομένων ήταν ακαριαίος, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο ένας εκ των τριών εργατών βρέθηκε νεκρός πάνω στην κολώνα, ενώ οι άλλοι δύο έπεσαν στο έδαφος.

Μιλώντας στο LIVE NEWS ο Κώστας Μανιάτης, πρόεδρος Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, αφού εξέφρασε την θλίψη του και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών, σημείωσε ότι η έλλειψη της εκπαίδευσης των εναεριτών οδηγεί σε ολέθρια λάθη.

«Το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι δεν έχει η ανάλογη εκπαίδευση για να γίνει ένας εναερίτης. Δεν είναι εκπαίδευση να είναι μόνο μια φορά και να τελειώσει γιατί το αντικείμενο είναι πολύ μεγάλο. Πρέπει να εκπαιδεύονται καθημερινά και συχνά, να αποκτήσουν τεχνογνωσία και πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο προσωπικό».

«Η κακιά στιγμή πάντα έρχεται και πρέπει να την υπολογίζουμε. Δεν είναι μόνο το ανθρώπινο λάθος», κατέληξε ο κ. Μανιάτης.