το-ε-κ-θ-στηρίζει-τις-κινητοποιήσεις-τω-931671
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 30.11.2022 | 15:11

Το Ε.Κ.Θ. στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΣΥ- Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Υγεία

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις δημόσιες δομές Υγείας, οι οποίοι πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη 1.12.2022 εικοσιτετράωρη απεργία σε όλη τη χώρα αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που κατατίθεται στην ολομέλεια της Βουλής.

Όπως τονίζει με ανακοίνωσή του, “Οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι υγειονομικοί του Εθνικού Συστήματος Υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας εργάστηκαν σκληρά και εξαντλητικά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς άδειες, χωρίς ρεπό ακόμα και με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής αλλά και των οικογενειών τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα χιλιάδες περιστατικά ασθενών με κορονοϊό που προκάλεσαν μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η συμβολή τους στο ΕΣΥ, την κοινωνία και τη χώρα τα τελευταία τρία χρόνια πρέπει να αναγνωριστεί εμπράκτως με αυξήσεις μισθών, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υποστελεχωμένες δομές, κάλυψη των κενών, εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων και των κτιριακών εγκαταστάσεων, κ.α. Αντί της θωράκισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας ωστόσο, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που καταθέτει αύριο βάζει «ταφόπλακα» στο ΕΣΥ εισάγοντας με νόμο από την… μπροστά και όχι από την πίσω πόρτα τους ιδιώτες. Σημειώνεται, πως το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη έχει απορρίψει η πλειονότητα των γιατρών με αποφάσεις των Ενώσεών τους.

Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή να πάρει πίσω το εν λόγω νομοσχέδιο με το οποίο διαφωνούν και αντιδρούν οι γιατροί, τους οποίους πριν λίγους μήνες… οι κυβερνητικοί παράγοντες χειροκροτούσαν. Στήριξη του ΕΣΥ εδώ και τώρα με πράξεις και όχι στα λόγια. Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους της πόλης σε στάση εργασίας αύριο, Πέμπτη 1.12.2022 από τις 17:00-21:00 και συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στο συλλαλητήριο που έχει προκηρυχτεί από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) στις 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.”