θεσσαλονίκη-διαμαρτυρία-εκπαιδευτι-1135750
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 10.02.2023 | 14:19

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών – «Όχι στην ιδιωτικοποίηση των σχολείων»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης, με αίτημα τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, στην αξιολόγηση αλλά και στην «ιδιωτικοποίηση των δημοσίων σχολείων».

Ειδικότερα, μέλη των ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ απέκλεισαν την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Παρασκευής, κρατώντας πανό που μεταξύ άλλων αναγράφεται «νομιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών τώρα, η αξιολόγηση δεν θα περάσει».

Η διαμαρτυρία έρχεται ως απάντηση, όπως αναφέρουν, στην επίθεση που δέχεται ο κλάδος από την πολιτική ηγεσία, «με την άμεση εφαρμογή της αντιπαιδαγωγικής και αντιεπιστημονικής ατομικής αξιολόγησης καθώς και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και των εξεταστικών φραγμών στη μόρφωση των παιδιών (εξετάσεις PISA, τράπεζα θεμάτων κ.ά.), μέτρα που στοχεύουν στη διάλυση και ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Σχολείου.

Ταυτόχρονα αγωνιζόμαστε για το σύνολο των αιτημάτων του εκπαιδευτικού εργατικού και λαϊκού κινήματος (μονιμοποίηση νεοδιόριστων, μόνιμοι διορισμοί, ακρίβεια, μισθοί κ.ά.), για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής, αντιλαϊκής εκπαιδευτικής πολιτικής».

Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών:

Όχι στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας

· Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ!

· Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία – Κατάργηση του προσοντολόγιου – Ούτε σκέψη για γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

· Όχι στους εξεταστικούς φραγμούς για τους μαθητές (ΕΒΕ, Τράπεζα θεμάτων, εξετάσεις PISA κ.ά.)

· Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα

· Όχι στην ακρίβεια – Διατίμηση στα βασικά είδη διατροφής και λαϊκής κατανάλωσης, στο ρεύμα και τα καύσιμα θέρμανσης και κίνησης

· Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια

· Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλου του αντιασφαλιστικού νομοθετικού πλαισίου.

πηγή: thesstoday.gr