Τα σενάρια για την καταβολή στους ενστόλους- Πώς θα καλύψει η κυβέρνηση τη «μαύρη» τρύπα - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
17
Οκτώβριος
Back

Τα σενάρια για την καταβολή στους ενστόλους- Πώς θα καλύψει η κυβέρνηση τη «μαύρη» τρύπα

Διαφορετικά σενάρια εξετάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να ξεκινήσει η αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των ενστόλων μετά την απόφαση του ΣτΕ.  Σε συνάντηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας , δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όμως, το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν έχει εγκριθεί σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό του 2014 και αναμένεται να υπάρξει «μαύρη» τρύπα που θα πρέπει να καλυφθεί.  Συγκεκριμένα, το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να βρει κονδύλι ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ για τα αναδρομικά και περίπου 200-250 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση προκειμένου να εφαρμοστεί η απόφαση.

Από την πλευρά τους οι ένστολοι δέχονται να καταβληθούν τα αναδρομικά σε βάθος χρόνου, αλλά ζητούν  να επανέλθουν οι μισθοί και οι συντάξεις τους εδώ και τώρα στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012.

Τα σενάρια που επεξεργάζεται μέχρι στιγμής το οικονομικό επιτελείο αφορούν στον συμψηφισμό του κόστους που προκύπτει με το κοινωνικό μέρισμα, καθώς και με τις μισθολογικές προαγωγές που εξακολουθούν να καταβάλλονται παρόλο που έχει ψηφιστεί το «πάγωμα» τους.

Στο προσεχές διάστημα, ο αναπληρωτής υπουργός θα κληθεί να παρουσιάσει τα σενάρια αυτά στον Αντώνη Σαματά και στον Ευάγγελο Βενιζέλο και κατόπιν θα πραγματοποιήσει νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των ενστόλων- πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!