συπα-συμμετέχει-στη-στάση-εργασίας-γι-1015808
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 27.11.2022 | 13:04

ΣΥΠΑ: Συμμετέχει στη στάση εργασίας για το νομοσχέδιο του υπ. Υγείας

Κάλεσμα συμμετοχής στη στάση εργασίας για το “νομοσχέδιο-έκτρωμα” για τη Δευτεροβάθμια περίθαλψη, απαευθύνει ο ΣΥΠΑ. Η στάστη εργασίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ενώνει τη φωνή του με τους νοσοκομειακούς γιατρούς (αποφάσισαν 24ωρες απεργίες στις 28 & 29 Νοεμβρίου και την 1η  Δεκεμβρίου) και συμμετέχει στην προκηρυγμένη  στάση εργασίας την Πέμπτη 1η Δεκέμβρη, για την υπεράσπιση του δικαιώματος του λαού στην Δωρεάν Υγεία!

Το νομοσχέδιο -η συζήτηση του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει την Πέμπτη- με τον ψευδεπίγραφο τίτλο: «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση, μισθολογικές ρυθμίσεις για τους ιατρούς και οδοντιάτρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας», επιχειρεί να καταργήσει το καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ, προκηρύσσοντας θέσεις μερικής απασχόλησης για νοσοκομειακούς γιατρούς, οι οποίοι θα διατηρούν το δικαίωμα απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

Αντί για μαζικούς μόνιμους διορισμούς ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν τα 30.000 κενά, αντί για γενναίες αυξήσεις στους μισθούς τους, αντί για μέτρα που θα βελτιώνουν τις απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες που βιώνουν εργαζόμενοι και ασθενείς εξαιτίας της τραγικής υποστελέχωσης και των ελλείψεων σε σύγχρονο εξοπλισμό, αντί για διαμόρφωση όρων και προϋποθέσεων σύγχρονης άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, η κυβέρνηση με το νέο αυτό νομοσχέδιο «λαιμητόμο» βαθαίνει ακόμη περισσότερο την εμπορευματοποίηση του πολυτιμότερου αγαθού της υγείας και επιχειρεί να ρίξει τους ασθενείς βορά στα κοράκια της ιδιωτικής υγείας, που όλες και όλοι «θαυμάσαμε» τον παρασιτικό ρόλο που έπαιξαν -χωρίς την παραμικρή συμβολή στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας-, ιδιαίτερα στα χρόνια της πανδημίας…

Με το νομοσχέδιο αυτό ο λαός σπρώχνεται στον μονόδρομο του μεγαθηρίου της ιδιωτικής Υγείας, αφού η αναμονή για ένα χειρουργείο, ένα απλό ραντεβού ή μία απλή απεικονιστική εξέταση, διαρκεί μήνες ή και χρόνια. «Θέλεις να χειρουργηθείς; Στο νοσοκομείο έχει μεγάλη αναμονή, πάμε σε μία ιδιωτική κλινική» ή «θέλεις επανεξέταση; Κλείσε ραντεβού στο 1535, αν δεν βρεις ή βιάζεσαι, έλα στο ιδιωτικό μου ιατρείο»! Αυτοί είναι κάποιοι διάλογοι από το προσεχές μέλλον, εάν περάσει αυτό το νομοσχέδιο, που πραγματικά θυμίζουν την κινηματογραφική ατάκα: «τα λεφτά σου ή τη ζωή σου»…

Γιατί ακριβώς η κυβέρνηση δίνει την «ελευθερία» και την «επιλογή» του αμερικάνικου μοντέλου να «επιλέξεις» να πεθάνεις από αρρώστια ή να πεθάνεις από το κόστος της περίθαλψης, μιλώντας προκλητικά για «τσιγκουνιά» του λαού που του έχουν τσακίσει τους μισθούς και χρυσοπληρώνει την ακρίβεια και την εκτίναξη του κόστους ζωής.

Αυτή η πολιτική όμως δεν νομιμοποιεί το «φακελάκι», που τάχα η κυβέρνηση θέλει να καταπολεμήσει;

Ταυτόχρονα με το νομοσχέδιο εκβιάζονται και οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας, αν και εφόσον «θέλουν» να ενισχύσουν το εισόδημά τους, να βγουν στην πιάτσα της αγοράς και να χρησιμοποιούν σαν δεξαμενή πελατείας τα δημόσια νοσοκομεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι όχι μόνο δεν δίνονται αυξήσεις, αλλά δεν προβλέπεται καν χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους υγειονομικούς που συνεχίζουν να δίνουν την μάχη ενάντια στην πανδημία.

Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο έκτρωμα!

Ούτε βήμα πίσω! Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού μας, των γονιών μας, των παιδιών μας, δεν πρόκειται να γίνουμε.

Αγώνας για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, για δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των αγωνιζόμενων υγειονομικών.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ 12 μ. ΜΕΧΡΙ ΛΗΞΗ ΩΡΑΡΙΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ 1 μ.μ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ