ΣΥΠΑ: Παραμονή στην εργασία των συμβασιούχων - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
26
Νοέμβριος
Back

ΣΥΠΑ: Παραμονή στην εργασία των συμβασιούχων

«Αυτές τις μέρες τελειώνουν οι 8μηνες συμβάσεις 36 συναδέλφων. Αρκεί να αναφέρουμε ότι εργάζονται σε «κομβικές» για την πανδημία του covid-19 υπηρεσίες, όπως τις Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας, την Πολιτική Προστασία κλπκι ότι παραμένει η τραγική υποστελέχωση κατά 40% και πλέον των υπηρεσιών της Περιφέρειας, για να αναδειχτεί η αναγκαιότητα παραμονής των συμβασιούχων συναδέλφων στη δουλειά».

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής και υπογραμμίζει:

Οι μετρημένες στα δάχτυλα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που έχουν εξαγγελθεί για το 2020, για τις οποίες ούτε καν η προκήρυξη δεν έχει βγει ακόμα από το ΑΣΕΠ, φανερώνει ότι τα τεράστια κενά στις υπηρεσίες είναι εδώ και παραμένουν και θα παραμένουν, μιας και ούτε τις αποχωρήσεις (συνταξιοδοτήσεις κλπ) υπαλλήλων δεν μπορούν να καλύψουν.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας.

Δεν δεχόμαστε κυβερνήσεις, Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες να αξιοποιούν την ανεργία για να ρίχνουν μισθούς και μεροκάματα, να τσαλαπατούν δικαιώματα, να μειώνουν τις απαιτήσεις των εργαζομένων.

Δεν δεχόμαστε να απολύονται εργαζόμενοι μόλις αποκτούν εμπειρία, ενσωματώνονται στις υπηρεσίες και προσφέρουν αποτελεσματικά!!!

Απαιτούμε:

• Να παραμείνουν οι συμβασιούχοι συνάδελφοι στη δουλειά. Καμιά απόλυση. Μετατροπή των συμβάσεων των συμβασιούχων συνάδελφων όλων των προγραμμάτων σε Αορίστου Χρόνου. Αξιοποίηση αυτού του έμπειρου πλέον δυναμικού. Μισθό και δικαιώματα ίδια με τους μόνιμους υπαλλήλους.

• Κάλυψη της τραγικής υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

• Άρση όλων των νομικών περιορισμών, για την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

• Να σταματήσει η ανακύκλωση της ανεργίας μέσω των διαφόρων προγραμμάτων ΟΑΕΔ.

• Σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, των εκχωρήσεων, των ΣΔΙΤ και της λειτουργίας του δημόσιου τομέα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!