συπα-όσα-δεν-είπε-η-π-αττικής-για-το-πα-1153685
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 24.03.2023 | 10:30

 ΣΥΠΑ: Όσα δεν είπε η Π. Αττικής για το παράνομο «Κέντρο Ειδικών Θεραπειών»

“Με Δελτίο Τύπου η Περιφερειακή Αρχή Αττικής καμαρώνει για την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση των κοινωνικών λειτουργών – κοινωνικοί σύμβουλοι της Δ/νσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Νότιου Τομέα στο «Κέντρο Ειδικών Θεραπειών» που λειτουργούσε παράνομα παρέχοντας υπηρεσίες ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.”, τονίζει η ΣΥΠΑ σε ανακοίνωσή της, και συνεχίζει:

“Αναφέρεται στην «άμεση εντολή για τη διενέργεια σχετικών ελέγχων», που έδωσε ο Περιφερειάρχης, στο ότι «αμέσως μετέβησαν στο «Κέντρο» οι αρμόδιοι Κοινωνικοί Λειτουργοί» καθώς και ότι «ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Τομέα προχώρησε αυθημερόν στην έκδοση Απόφασης, σύμφωνα με την οποία η δομή σφραγίζεται και επιβάλλεται σε βάρος της το ανώτατο προβλεπόμενο εκ του οικείου νομοθετικού πλαισίου διοικητικό πρόστιμο των 60.000 ευρώ».

Δεν αναφέρεται όμως στο ότι οι συνάδελφοι μετέβησαν άμεσα χρησιμοποιώντας το δικό τους ΙΧ αυτοκίνητο, αφού ούτε υπήρχε, ούτε εξασφαλίστηκε υπηρεσιακό όχημα!!! Από πότε κάποιος δίνει μια εντολή και δεν δίνει τα «μέσα» για να υλοποιηθεί;

Δεν αναφέρεται στο ότι οι συνάδελφοι Κοινωνικοί Λειτουργοί –Κοινωνικοί Σύμβουλοι καθώς και Διοικητικοί εργάστηκαν μέχρι το βράδυ για να βάλει την υπογραφή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Τομέα στις διοικητικές πράξεις επιβολής κυρώσεων. Το «αυθημερόν» είναι σημαντικό και πρέπει να πιστωθεί στους συναδέλφους και όχι στον Αντιπεριφερειάρχη.

Δεν αναφέρεται στο ότι τα διάφορα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, που υπάρχουν και λειτουργούν με κριτήριο το κέρδος, εκμεταλλευόμενοι τις μεγάλες ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες με παιδιά με αυτισμό και νοητική υστέρηση φυτρώνουν σαν «μανιτάρια» γιατί δεν υπάρχουν δημόσιες δομές, γιατί η κρατική και δωρεάν απασχόληση των ΑΜΕΑ ήταν και παραμένει ανύπαρκτη, παρά τα δις που δαπανώνται σε αντιλαϊκές δαπάνες, σε δαπάνες στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων, των ΝΑΤΟικών εξοπλισμών κλπ. 

Για αυτές τις καταστάσεις λοιπόν δεν μπορεί να καμαρώνει κανείς… Ας λύσουν τα προβλήματα πρώτα και μετά ας πουν…”