συπα-να-μην-ασκηθεί-έφεση-κατά-της-απόφ-1140564
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 28.03.2023 | 10:12

ΣΥΠΑ: Να μην ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης παραμονής συμβασιούχων

Να μην ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης παραμονής συμβασιούχων ζητούν οι εργαζόμενοι της περιφέρειας Αττικής από την Οικονομική Επιτροπή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΠΑ:

Όπως γνωρίζετε, για άλλη μια φορά το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή αγωγή συμβασιούχων συναδέλφων κατά της Περιφέρειας Αττικής και αναγνώρισε ότι είναι άκυρη η καταγγελία της σύμβασης εργασίας τους, καθώς και ότι συνδέονται με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου με την Περιφέρεια Αττικής, την οποία μάλιστα και υποχρεώνει να αποδέχεται τις υπηρεσίες τους όπως πριν.

Αναφερόμαστε στην υπ’ αριθ. 1253/2022 απόφαση, για την οποία θα ληφθεί απόφαση στην σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, για την άσκηση ή μη έφεσης.

Δεδομένου ότι:

  • Η εργασία των συναδέλφων ΙΔΟΧ είναι καθοριστική για την εκτέλεση του συνόλου των αρμοδιοτήτων που είναι επιφορτισμένες οι υπηρεσίες μας καθώς τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από την χρόνια υποστελέχωση είναι τεράστια και ξεπερνούν σε όλες τις οργανικές μονάδες της Περιφέρειας το 40% των οργανικών τους θέσεων.
  • Οι συμβασιούχοι συνάδελφοι μας κατάφεραν να ανταποκριθούν στα σύνθετα καθήκοντα που επέβαλε η προστασία του πληθυσμού από την πανδημία της Covid-19, αλλά πολύ περισσότερο στηρίζοντας πραγματικά το έργο ΟΛΩΝ των υπηρεσιών μας.
  • Οι παρατάσεις των συμβάσεών τους, τους έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία, η οποία δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Ζητάμε να ληφθεί από την ΟΕ απόφαση μη άσκησης έφεσης κατά αυτής και κάθε άλλης θετικής για τους εργαζόμενους απόφασης, ώστε και να σταματήσει η ομηρία και η ανακύκλωση των συμβασιούχων συναδέλφων μας και να καλυφθούν βασικά κενά της υποστελέχωσης, που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες μας.