Εργασιακά

ΣΥΠΑ: Να εξασφαλιστεί η μισθοδοσία και το εφάπαξ στους υπαλλήλους λαϊκών αγορών

Στον “αέρα” βρίσκεται η συνέχιση της μισθοδοσίας των εργαζομενων στο φορεά λαϊκών αγορών, όπως καταγγέλλει η ΣΥΠΑ με ανακοίνωσή της.

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από όταν ψηφίστηκε ο νόμος που η Δ/νση Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής μετατράπηκε σε ΝΠΔΔ, «ανεξάρτητο» Φορέα διοικούμενο από Δ.Σ., εποπτευόμενο από την Περιφέρεια, εξέλιξη στην οποία αντιντάχτηκαν δυναμικά και με κάθε μέσο οι συνάδελφοι των Λαϊκών Αγορών,  ο Σύλλογος και η Ομοσπονδία μας (ΟΣΥΑΠΕ). Οι συνάδελφοι μας που υπηρετούσαν σε αυτήν αποσπάστηκαν στο νέο Φορέα κατά παρέκκλιση, χωρίς τη θέληση τους, και ο νόμος προέβλεπε, ότι για τον πρώτο χρόνο η μισθοδοσία τους θα καταβάλοταν από την Περιφέρεια Αττικής και στη συνέχεια από τα έσοδα του Φορέα Λαϊκών Αγορών.”, σημειώνει, η ΣΥΠΑ, και συνεχίζει.

Κι ενώ δεν καθυστέρησαν να ψηφίσουν το νόμο για τη σύσταση του Φορέα, κατά παραγγελία των μεγαλεμπόρων και των μεγαλοπαραγωγών που κατέχουν τη «μερίδα του λέοντος» στις λαϊκές αγορές… δεν έδειξαν την ίδια βιασύνη για το στήσιμο των απαραίτητων διαδικασιών με αποκλειστική ευθύνη του Δ.Σ. του Φορέα, σε αντίθεση με τους συναδέλφους μας, που δεν διέκοψαν ούτε στιγμή να ανταποκρίνονται στα καθήκοντα τους.

Συγκεκριμένα η κατάσταση σήμερα έχει ως εξής:

  • Ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Φορέα εγκρίθηκε στις 3-8-2023.
  • Δεν έχει ανοιχτεί λογαριασμός στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπως προβλέπεται για τα Νομικά Πρόσωπα.
  • Δεν έχουν καταχωρηθεί τα στοιχεία των μισθοδοτούμενων υπαλλήλων στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών.
  • Δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες στον Ασφαλιστικό Φορέα για την αλλαγή εργοδότη των συναδέλφων.
  • Δεν έχουν δοθεί από την Περιφέρεια τα στοιχεία των μισθοδοτούμενων στο Τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης του νέου Φορέα.
  • Δεν έχει συνταχτεί και ψηφιστεί ο προυπολογισμός του Φορέα, στον οποίο θα περιλαμβάνεται και η μισθοδοσία των συναδέλφων μας.
  • Με βάση την απόφαση τοποθέτησης του Διευθυντή, το Τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης που έχει την ευθύνη και της μισθοδοσίας αποτελείται από 2 μόνιμους υπαλλήλους (!), ενώ το Τμήμα Εσόδων από κανέναν! Δεν είναι καν γνωστά τα διαθέσιμα ποσά στο Ταμείο του Φορέα.

Με βάση τα παραπάνω και σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 1151732/25-9-2023 έγγραφο της Δνσης Μισθοδοσίας, όπου στις 27-11-2023 θα καταβληθεί η τελευταία πληρωμή των συναδέλφων από την Περιφέρεια, είναι ορατός ο κίνδυνος οι συνάδελφοι μας, υπάλληλοι του Φορέα στις 13 Δεκέμβρη να ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ! 

Από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε, ότι είναι επισφαλές το αν θα εξασφαλίζονται οι μισθοί των συναδέλφων από τους ιδίους πόρους του Φορέα. Και ο κίνδυνος αυτός παραμένει. Όμως τώρα έρχεται σε αυτόν να προστεθεί και το γεγονός οτι έχουν καθυστερήσει τραγικά οι ενέργειες για να συγκροτηθούν οι διαδικασίες πληρωμής των υπαλλήλων με ευθύνη της Διοίκησης του Φορέα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ             ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ! & ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Να πάρει τώρα θέση η Περιφερειακή Αρχή!

Δε φτάνει που συναίνεσε στο να αποσπαστούν οι συνέδελφοι μας χωρίς τη θέληση τους, θα μείνουν και απλήρωτοι;

ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Επιπλέον, επειδή ακούγεται ότι η διαχείριση του Ταμείου που συγκεντρώνει τις κρατήσεις υπέρ του Ταμείου Λαικών Αγορών με το ν. 4153/1961 για το εφάπαξ, θα μεταφερθεί στο Φορέα Λαϊκών Αγορών, απαιτούμε να μην υπάρξει καμία τέτοια εξέλιξη και να παραμείνει η διαχείριση του στην Περιφέρεια Αττικής.

Να εξασφαλιστεί ότι δε θα χαθούν τα χρήματα τους. Ότι τόσο οι συνάδελφοι που είναι αποσπασμένοι στο νέο Φορέα, όσο και όσοι έχουν μεταταχτεί από την υπηρεσία Λαϊκών Αγορών σε άλλες υπηρεσίες θα βρουν το εφάπαξ που δικαιούνται όταν βγουν στη σύνταξη.”, καταλήγει η ΣΥΠΑ.

Κωνσταντίνος Βαζούρας

Recent Posts

Πούτιν: «Ηλίθιοι και νεοφασίστες» οι Ουκρανοί ηγέτες

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε τους Ουκρανούς ηγέτες «ηλίθιους και νεοφασίστες», επαινώντας παράλληλα τη…

4 ώρες ago

ΙΝΚΑ: 20% ακριβότερο το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Περίπου κατά 20% ακριβότερα σε σύγκριση με πέρυσι, θα είναι το φετινό το τραπέζι των…

6 ώρες ago

Ιταλία: Σύγκρουση αμαξοστοιχιών- Τουλάχιστον 17 τραυματίες

Δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν στην βορειοανατολική Ιταλία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 17 άνθρωποι να τραυματιστούν. «Σύγκρουση μεταξύ…

6 ώρες ago

Λύτρας ανέλαβε τον 18χρονο: «Το παιδί είναι σε σοκ, έπεσε κι άλλη ναυτική φωτοβολίδα»

Ο Απόστολος Λύτρας, μιλώντας για τον 18χρονο, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του για την…

6 ώρες ago

Αττική: Καταστηματάρχης είχε βάλει κρυφές κάμερες στις γυναικείες τουαλέτες

Στα Βριλήσσια συνελήφθη καταστηματάρχης που είχε βάλει κρυφές κάμερες στις γυναικείες τουαλέτες του μαγαζιού του…

7 ώρες ago

Υπ. Κλιματικής Κρίσης: Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση προβλημάτων στην Αττική εξαιτίας χιονοπτώσεων

Ευρεία σύσκεψη υπό τον αρμόδιο Υπουργό Βασίλη Κικίλια, με αντικείμενο τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση…

7 ώρες ago