ΣΥΠΑ: Αίτημα χορήγησης «ειδικής» άδειας στους εργαζόμενους γονείς
Κυριακή
5
Δεκέμβριος
Back
Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

ΣΥΠΑ: Αίτημα χορήγησης «ειδικής» άδειας στους εργαζόμενους γονείς

Αίτημα χορήγησης «ειδικής» άδειας στους εργαζόμενους γονείς, κατόπιν της απόφασης του Γιώργου Πατούλη για το κλείσιμο των σχολείων, λόγω της κακοκαιρίας την προηγούμενη Παρασκευή καταθέτει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ).

Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση του σημειώνει: 

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, με απόφασή σας, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Αττική παρέμειναν κλειστά για προληπτικούς λόγους, καθώς αναμενόταν έντονη κακοκαιρία.

Παράλληλα και σε αντίθεση με το υπόλοιπο Δημόσιο, οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, ακόμη και αυτές που δεν είχαν σχέση με τη διαχείριση του φαινομένου, λειτούργησαν κανονικά, χωρίς να υπάρχει μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς, παρά την σχετική έγκαιρη παρέμβασή μας.

Αναγκαζόμαστε λοιπόν να επανέλθουμε, θεωρώντας αυτονόητη την υποχρέωσή σας να ρυθμίσετε το ζήτημα, καθώς, την ημέρα που έμειναν κλειστά τα σχολεία, η απουσία από την εργασία των γονέων ανήλικων τέκνων ήταν αναγκαστική και απολύτως δικαιολογημένη, προκειμένου να φροντίσουν τα παιδιά τους.

Αναμένουμε τις ενέργειές σας, ώστε να μην φορτωθούν στους εργαζόμενους γονείς της Περιφέρειας Αττικής, ημέρες γονικής ή κανονικής άδειας, να μην υπάρξει άνιση μεταχείριση σε σχέση με τους συναδέλφους μας στο υπόλοιπο Δημόσιο.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!