συνδικάτο-οτα-στάση-εργασίας-τη-δευτέ-247800
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 09.10.2021 | 19:28

Συνδικάτο ΟΤΑ: Στάση εργασίας τη Δευτέρα

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ συμπαραστέκεται στο πλάι των εκπαιδευτικών που μορφώνουν τα παιδιά μας. Στέκεται απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που θέλουν ένα σχολείο εξεταστικό κέντρο χωρίς φωνή. Ένα σχολείο που θα ενισχύει τους ταξικούς φραγμούς και θα συντηρείται από χορηγούς, δηλαδή από εμάς βάζοντας ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωση του το Συνδικάτο και αναφέρει:

Προκειμένου να περάσει τα σχέδια της αυτά, εφαρμόζει την καταστολή, είτε αστυνομική είτε δικαστική. Έχει πλέον πολύτιμο εργαλείο και τον Νόμο Χατζηδάκη. Το «χαστούκι» της συμμετοχής του 95% των εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή από την διαδικασία κατηγοριοποίησης και υποβάθμισης των σχολείων, παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές από το Υπ. Παιδείας, οδηγεί την κυβέρνηση στον μόνο δρόμο που της έχει απομείνει, στην ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού. Δεν θα τους περάσει. Ήδη οι εκπαιδευτικοί έχουν δώσει αγωνιστική απάντηση. Δεν φτάνει αυτό μόνο. Όπως έδειξε και ο νικηφόρος αγώνας των διανομέων της efood, απαιτείται εργατική αλληλεγγύη. Όλοι μαζί εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, φοιτητές, εργάτες, άνεργοι οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό τους. Μόνο ο λαός, μπορεί να σώσει το λαό.

Ως γονείς γνωρίζουμε πολύ καλά τι χρειάζεται το σχολείο για να αναβαθμιστεί πραγματικά: κάλυψη όλων των πραγματικών κενών με μόνιμο, σταθερό προσωπικό εδώ και τώρα, σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό, ενιαία, επιστημονικά προγράμματα σπουδών για όλους τους μαθητές που θα παρέχουν ουσιαστική μόρφωση στα παιδιά. Στη δική μας αξιολόγηση οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία του κλάδου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που καλούν οι εκπαιδευτικοί, τη Δευτέρα 11 του Νοέμβρη στις 11:30 στο Εφετείο.