συνδικάτο-οτα-καταγγελίες-για-φραστι-788627
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 01.06.2023 | 09:50

Συνδικάτο ΟΤΑ: Καταγγελίες για φραστική επίθεση αντιδημάρχου σε εργαζομένους

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καταγγέλλει τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του δήμου Ωρωπού για υβριστική επίθεση σε 4 εργαζομένους του δήμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν, ο εν λόγω αντιδήμαρχος επιτέθηκε λεκτικά στους εργαζομένους  επειδή οι εργαζόμενοι απαίτησαν να σταματήσουν τα στελέχη της Διοίκησης να συμπεριφέρονται στους συναδέλφους ως δούλους, ενώ μιλούν για παράξενες «αξιοποιήσεις» εργαζομένων σε δουλειές πέρα από τις εργασίες του δήμου όπως για καθαρισμό από κλαδιά στις οικίες των στελεχών της δημοτικής αρχής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ωρωπού και συγκεκριμένα τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας που επιτέθηκε φραστικά σε 4 εργαζόμενους του δήμου, εκ των οποίων ο ένας είναι μέλος της διοίκησης του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ, επειδή απαίτησαν να σταματήσουν τα στελέχη της Διοίκησης να συμπεριφέρονται στους  συναδέλφους ως δούλους.

Παράλληλα και σύμφωνα με καταγγελίες των συναδέλφων στελέχη της Δημοτικής Αρχής «αξιοποιούν» τους συναδέλφους και σε δουλειές πέρα από τις εργασίες του δήμου όπως για παράδειγμα σε καθαρισμό από κλαδιά της οικίας τους. Και βέβαια όλα αυτά γίνονται με την ανοχή του Δημάρχου που, ενώ γνωρίζει για την απαράδεκτη συμπεριφορά των συνεργατών, δεν έχει πάρει θέση για το ζήτημα.

Και ρωτάμε. Από που προβλέπετε οι συνάδελφοι να καθαρίζουν ιδιωτικούς χώρους αιρετών;

Από ποια νομοθεσία ακριβώς προβλέπεται οι αντιδήμαρχοι να καθορίζουν ποιες εργασίες θα γίνονται μέσα στην ημέρα και όχι οι φυσικοί προϊστάμενοι των συναδέλφων;

Δεν είναι η πρώτη φορά που στελέχη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ωρωπού αντιμετωπίζουν τους συναδέλφους ως εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας. Προειδοποιούμε τον Δήμαρχο και συνολικά τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ωρωπού, να αλλάξουν συμπεριφορά. Η τρομοκρατία δεν περνάει. Οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι και ο δήμος δεν είναι τσιφλίκι τους. Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ήδη έχει ξεκινήσει στη συλλογή στοιχείων προκειμένου άμεσα να προχωρήσει σε καταγγελία προς την επιθεώρηση εργασίας.

Καλούμε τους συναδέλφους να μη φοβηθούν, να αρνηθούν κάθε εργασία που δεν είναι μέσα στα καθήκοντα τους αλλά και να καταγγείλουν κάθε φαινόμενο τρομοκρατίας.