Categories: Εργασιακά

Συνδικάτο ΟΤΑ: Δεδομένη απόφαση η περικοπή και κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

«Δεδομένη η περικοπή ή κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής σχολιάζοντας τις απαντήσεις που έδωσαν στελέχη του  Γενικού Λογιστηρίου του κράτους.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Φλεβάρη 2022 η προγραμματισμένη από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, με αφορμή την περικοπή και κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που σχεδιάζει η κυβέρνηση σε βάρος χιλιάδων δικαιούχων εργαζομένων στου δήμους και το δημόσιο.

Στη συνάντηση που πραγματοποίησαν μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου και εκπροσώπου των Σχολικών Καθαριστριών, οι πολιτικοί και διοικητικοί παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου, παραδέχθηκαν ευθαρσώς ότι πρόκειται για δεδομένη απόφαση τόσο από την προηγούμενη κυβέρνηση όσο και την σημερινή, και ήρθε η ώρα της υλοποίησης.

Δεν άφησαν καμία αμφιβολία στο ότι η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει πλήρως το κατά παραγγελία πόρισμα της επιτροπής και προχωράει στην περικοπή ή κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας με απώτερο σκοπό την ολική κατάργηση του επιδόματος και της ασφάλισης των ΒΑΕ.

Χωρίς καμία ντροπή παραδέχθηκαν οι παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου, αυτό που έχουν παραδεχθεί και τα μέλη της επιτροπής στο πόρισμα τους, ότι το πόρισμα δεν έχει βασιστεί σε πραγματικά στοιχεία όπως θα ήταν οι εκθέσεις εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου των γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας. Δεν υπάρχει καμία σύνδεση του επιδόματος με την επικινδυνότητα και ανθυγιεινότητα της εργασίας και των χώρων εργασίας.

Αντίθετα, παραδέχθηκαν, είναι βασισμένο σε διεθνή βιβλιογραφία και σε πρακτικές που ακολουθούν άλλα κράτη- μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης και στα εσφαλμένα συμπεράσματα της επιτροπής από τα στοιχεία που άντλησε από τα γραφεία μισθοδοσίας και της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και έχουν να κάνουν με το επίδομα.

Η συνάντηση απέδειξε περίτρανα το πόσο «προσηλωμένη» είναι η κυβέρνηση να εφαρμόζει την πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης και να υλοποιεί τους αντεργατικούς σχεδιασμούς τους, τσακίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων και εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Γι΄ αυτό δεν διστάζει να βάλει για άλλη μια φορά χέρι στην τσέπη των εργαζομένων και να υφαρπάξει από τους ήδη κουτσουρεμένους και καθηλωμένους για περισσότερο από μια δεκαετία μισθούς τους. Με την ακρίβεια στα αγαθά να καλπάζει και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ να ξετινάζουν τον οικονομικό προϋπολογισμό της λαϊκής οικογένειας δεν μας παίρνει για νέες μειώσεις στους μισθούς.
Τα μέλη του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ δεν μπήκαν σε κανενός είδους παζαριού ή διαπραγμάτευσης της κατηγοριοποίησης και της βαθμολόγησης της επιτροπής του πορίσματος, όπως τους ζήτησαν οι παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου για να τους χρυσώσουν το χάπι.

Τους επιστρέφουμε το πόρισμα πίσω, μαζί με την κατηγοριοποίηση και την βαθμολόγηση.

Δηλώνουμε ότι κάθε προσπάθεια σαλαμοποίησης και κανιβαλισμού μεταξύ των εργαζομένων, θα πέσει στο κενό. Στο δικό μας πόρισμα είναι η σκληρή πραγματικότητα που λέει ότι το επίδομα των ΒΑΕ είναι επίδομα θανάτου.

Συνάδελφοι κλιμακώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στην αντεργατική πολιτική.

• Συμμετέχουμε στη Στάση Εργασίας την Παρασκευή 18 του Φλεβάρη από τις 07:00 έως τις 11:00, δίνουμε μαχητικό παρών στις 9 το πρωί μπροστά στο λογιστήριο.

• Το Σάββατο 26 του Φλεβάρη δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας ενώνουμε τη φωνή μας στο μεγάλο Συλλαλητήριο Εργατικών Κέντρων Ομοσπονδιών και Συνδικάτων στις 12 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι να τους βάζουν στο ζύγι κόστους – οφέλους την υγεία και την ασφάλεια τους. Καμία περικοπή ή κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, επέκταση του και σε άλλες ειδικότητες.

Comments are closed.


Recent Posts

Αγιά Σοφιά: Καταγγελίες για νέους βανδαλισμούς

Καταγγελίες για νέους βανδαλισμούς στην Αγιά Σοφιά βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας. Όπως ισχυρίζεται ο Τούρκος αρχαιολόγος Ömer Faruk Yavaşçay,…

5 λεπτά ago

Σέρρες-τραγωδία στο δημοτικό σχολείο: Το παιδί ήταν σημαιοφόρος

Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για την τραγωδία στις Σέρρες είναι ολοένα και πιο ανατριχιαστικές! Το άτυχο παιδί, ο…

8 λεπτά ago

Παγώνη: Ξεκινά μετά τις 20 Δεκεμβρίου «κοκτέιλ» με κορωνοϊό

Αντιμέτωποι με ένα κοκτέιλ κορωνοϊού και γρίπης, καθώς και για πολλές ιώσεις που δεν περιμέναμε να έχουν ξεκινήσει ήδη από…

15 λεπτά ago

Δύναμη Ζωής: «Η διοίκηση Πατούλη να μην παίξει με τη νομιμότητα των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής»

H Δύναμη Ζωής καλεί τη "δεξιά Διοίκηση της Περιφέρειας", όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, "να μην παίξει με τη νομιμότητα…

17 λεπτά ago

Κιβωτός του Κόσμου: Το «κρυφό» διαμέρισμα στην Αχαρνών και η αποκάλυψη για τη θυρίδα στη Χίο

Η εκπομπή “Tlive” της Τατιάνας Στεφανίδου εξασφάλισε αποκλειστικά πλάνα από την πολυκατοικία στην Αχαρνών, όπου βρίσκεται το “κρυφό” διαμέρισμα της…

23 λεπτά ago

ΚΚΕ για «Μασούτη»: Επιβάλλει εξαντλητικά 12ωρα για πολλές συνεχόμενες ημέρες

Να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας στη «Μασούτης ΑΕ» στην Κέρκυρα και να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Σώματος Επιθεώρησης…

25 λεπτά ago