Categories: Εργασιακά

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Στάση εργασίας στους παιδικούς σταθμούς της Αγ. Παρασκευής

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Στάση εργασίας στους παιδικούς σταθμούς της Αγ. Παρασκευής

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στηρίζει τον αγώνα που δίνουν «…οι συνάδελφοι των παιδικών σταθμών μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ της Αγίας Παρασκευή για το δικαίωμα τους στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά» και όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του «προκηρύσσει στάση εργασίας την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 από τις 12:00 μέχρι και το τέλος του ωραρίου για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν στους παιδικούς σταθμούς και καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο στις 12:30».

Αναλυτικά:

Κυβερνήσεις και Δημοτική Αρχή στέλνουν τους εργαζόμενους στα δικαστήρια για να αποδείξουν το αυτονόητο, ότι θα πρέπει να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Και αντί η Διοίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής να σεβαστεί τον αγώνα τους και το αίτημα τους και να τους δώσει την απόφαση που ζητούν, δηλώνει ότι στο δικαστήριο θα καταθέσει «ότι δεν τους θέλει όλους», προσπαθώντας να διασπάσει τον αγώνα τους.

Η στάση του δημάρχου και συνολικά της δημοτικής αρχής δεν μας προκαλεί εντύπωση, είναι γνωστοί όλοι τους άλλωστε για την αντεργατική πολιτική τους. Είναι η ίδια δημοτική αρχή που τα δύο χρόνια της πανδημίας δεν έχει πάρει κανένα μέτρο προστασίας για την υγεία των εργαζομένων. Είναι οι ίδιοι που σήμερα δηλώνουν ότι οι εργαζόμενοι που εκτελούν την καθαριότητα στους παιδικούς σταθμούς των δήμων θα έχουν «κοινόχρηστα» Μέσα Ατομικής Προστασίας. Οι κύριοι και οι κυρίες της Διοίκησης του Δήμου ξεπέρασαν κάθε όριο, ξεπέρασαν ακόμα και τον πιο επαίσχυντο επιχειρηματία. Δεν λογαριάζουν τίποτα. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να έχουν φθηνούς, ανακυκλώσιμους εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα, χωρίς απαιτήσεις. Λογάριασαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο.

Όσο και να θέλουν να διασπάσουν τον αγώνα τους δεν θα τους περάσει.

Γνωρίζουν όλοι στην Αγία Παρασκευή ότι η λειτουργία των παιδικών σταθμών στηρίζεται στους συμβασιούχους εργαζόμενους και ότι χωρίς αυτούς δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Ο αγώνας των συναδέλφων για το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι και δικός μας αγώνας και πρέπει να γίνει υπόθεση όλης της κοινωνίας των γονιών, των φορέων της πόλης.

Καλούμε τον Δήμαρχο να σταματήσει την κοροϊδία απέναντι στους εργαζόμενους και να χορηγήσει την απόφαση που ζητούν οι συνάδελφοι προκειμένου να την χρησιμοποιήσουν στο δικαστήριο τους.

Καλούμε και όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία του κλάδου να στηρίξουν τον αγώνα των συναδέλφων με ανακοινώσεις και ψηφίσματα και να δώσουν δυναμικό παρών την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου στις 12:30 μπροστά στο δημαρχείο.

Comments are closed.


Recent Posts

Έρχονται υπέρογκα αναδρομικά δημοτικά τέλη και πρόστιμα – Τι αφορούν

«Καταιγίδα» έρχεται για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. Συγκεκριμένα κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με υπέρογκα αναδρομικά δημοτικά τέλη και πρόστιμα μέχρι και…

6 λεπτά ago

Μαρία Απατζίδη: Έκλεισε το τηλέφωνο στο Λιάγκα on air η βουλευτής

Για το "στριπτίζ" του Κλέωνα Γρηγοριάδη σε ζωντανή σύνδεση με επιτροπή της Βουλής, βγήκε να μιλήσει τηλεφωνικά στο Πρωινό η…

6 λεπτά ago

Μαρουσάκης-καιρός: Μην σας ξεγελάει η λιακάδα -Δείτε τι έρχεται

Τις επόμενες ημέρες έρχεται ένα «ανοιξιάτικο» διάλλειμα με ηλιοφάνεια. Ωστόσο, οι καλές καιρικές συνθήκες δεν θα διαρκέσουν για πολύ καθώς…

9 λεπτά ago

Ουκρανία: Το Κίεβο ανακοίνωσε όλες τις απώλειες της Ρωσίας από την αρχή της εισβολής

Περισσότεροι από 93.000 στρατιώτες της Ρωσίας έχουν σκοτωθεί από τις 24 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα (8.12.2022) το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων…

18 λεπτά ago

Άνοια: Η βιταμίνη που προστατεύει τον εγκέφαλο

Τι αποκαλύπτει η πρώτη μελέτη που βασίζεται σε αυτοψίες εγκεφάλου. Πως συσχετίζεται η βιταμίνη D με την άνοια και τη…

29 λεπτά ago

Bayer: Αποζημίωση σε αγρότη που εμφάνισε προβλήματα υγείας από ζιζανιοκτόνο

Αποζημίωση ύψους μόλις 11.000 ευρώ θα λάβει από την BAyer αγρότης ο οποίος εισέπνεε ζιζανιοκτόνο και εμφάνισε προβλήματα υγείας. Πρόκειται…

33 λεπτά ago