Εργασιακά

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: “Όχι στην εργασία μέχρι τα 74”

Να αποσυρθεί άμεσα το ” απαράδεκτο άρθρο που θα ανοίξει το δρόμο για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 74 έτη”, ζητά με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Παράλληλα, καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρών στη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών στις 11:30 τη Τρίτη 25 του Ιούλη, αλλά και να συμμέχουν στην στάση εργασίας της Τετάρτης από τις 11:00 μέχρι το τέλος ωραρίου.

Αναλυτικά:

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΣΤΑ 74!!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ.

Η κυβέρνηση κατακαλόκαιρο με τη θερμοκρασία στους 42 βαθμούς, με τις φωτιές να καίνε από άκρη σε άκρη την Ελλάδα, στο νομοσχέδιο που φέρνει για τις αυξήσεις κοροϊδία των δημοσίων υπαλλήλων στο άρθρο 61 με τίτλο «Προγράμματα απασχόλησης ανέργων ηλικίας πενήντα πέντε (55) ετών», προχωράει σε τροποποίηση της παρ. 6 του άρ. 74 του νόμου 3863/2010, αυξάνοντας από τη πίσω πόρτα το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση από τα 67 έτη που είναι σήμερα στα 74 έτη.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο γράφει:  

«Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Οικονομικών και Εσωτερικών, μετά από γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.), είναι δυνατή η ένταξη ανέργων, εγγεγραμμένων στο Ψηφιακό Μητρώο της Δ.ΥΠ.Α., ηλικίας πενήντα πέντε (55) έως εξήντα επτά (67) ετών, σε προγράμματα που καταρτίζονται από τη Δ.ΥΠ.Α., για την απασχόλησή τους στον δημόσιο τομέα, όπως αυτός ορίζεται στην περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’ 143), κατά παρέκκλιση των παρ. 1 και 2 του άρθρου 2 του ν. 4765/2021 (Α’ 6).

Με την ίδια απόφαση δύνανται να καθορίζονται οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες είναι δυνατή η εφαρμογή του παρόντος σε ανέργους ηλικίας άνω των εξήντα επτά (67) και έως εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών, που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, και να ορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, η χρηματοδότηση και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την υλοποίηση του προγράμματος».

Πρόκειται για μια ακόμα αντιδραστική διάταξη. Η κυβέρνηση πατώντας πάνω στους υπόλοιπους αντιασφαλιστικούς νόμους που πέρασαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις προχωράει σήμερα στην ψήφιση ενός ακόμα εκτρώματος ανοίγοντας το δρόμο για την αύξηση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 74 έτη.

Αυτός είναι ο «εκσυγχρονισμός» της κυβέρνησης αλλά και όλων των κομμάτων που πίνουν νερό από το μύλο της ευρωπαϊκής ένωσης. Αυτή είναι η «ανάπτυξη» που τάζουν, να δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα στα σκαλοπάτια των απορριμματοφόρων για να μπορέσουμε να πάρουμε μια σύνταξη που σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες μας. Την ίδια ώρα που θησαυρίζουν στις πλάτες μας μια χούφτα κηφήνες. 

Συνάδελφοι σήμερα με την τεράστια ανάπτυξη της τεχνολογίας και του πλούτου που υπάρχει μπορούν όλοι οι εργαζόμενοι να βγαίνουν σε αξιοπρεπή σύνταξη πολύ νωρίτερα και όχι να παραμένουν στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα για να εξασφαλίσουν μια ελάχιστη σύνταξη με την διαρκή  ομηρία των διαφόρων προγραμμάτων ολιγόμηνων συμβάσεων.

 Να το πάρουν πίσω όπως το έφεραν.

 Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου τις επόμενες μέρες να ενημερώσουν όλους τους συναδέλφους και τη Τρίτη 25 του Ιούλη να δώσουν δυναμικό παρών στη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών στις 11:30 αλλά και την Τετάρτη παίρνουμε όλοι μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 11:00 μέχρι το τέλος ωραρίου και μαζική παρουσία στις 11:30 στη πλατεία Συντάγματος.

Κωνσταντίνος Βαζούρας

Recent Posts

Ζάκυνθος: 30.000 ευρώ πρόστιμο στον 43χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο

Σοκ προκαλεί η είδηση της θανάτωσης ενός σκύλου στη Ζάκυνθο. Για την αποτρόπαιη πράξη έχουν…

5 λεπτά ago

Σε απεργία ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών: “Άδικα τα οριζόντια φορολογικά μέτρα”

Στην αυριανή απεργία, για το εξαγγελθέν φορολογικό νομοσχέδιο, θα συμμετάσχει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών…

10 λεπτά ago

Εξάρχεια: Οι κάμερες ασφαλείας δείχνουν στους αστυνομικούς τον «δράκο»

Την ίδια ώρα που οι αστυνομικοί σαρώνουν τα Εξάρχεια για να εντοπίσουν τον άνδρα που…

22 λεπτά ago

Από τις 15 Δεκεμβρίου κανονικά με τρένο το Αθήνα – Λιανοκλάδι – Θεσσαλονίκη

Με τρένο θα πραγματοποιείται στο σύνολό του από τις 15 Δεκεμβρίου το επιβατικό σιδηροδρομικό δρομολόγιο…

30 λεπτά ago

Ζαχαριάδης: Μένω αποφασιστικά στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κώστας Ζαχαριάδης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά «μένει αποφασιστικά»,…

31 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Η πρώτη αποζημίωση για το σκάνδαλο των τραπεζικών θυρίδων

Η πρώτη απόφαση που δικαιώνει θύμα του σκανδάλου των τραπεζικών θυρίδων εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο…

44 λεπτά ago