συνδικάτο-οτα-αττικής-προετοιμασία-γ-966259
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 11.01.2022 | 07:35

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Προετοιμασία για μεγάλη συγκέντρωση στο Υπ. Υγείας

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Προετοιμασία για μεγάλη συγκέντρωση

«ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ!!»

Το κάλεσμα από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής που ζητά να παρθούν μέτρα για ανοιχτές υπηρεσίες στους δήμους βάζοντας ως βασική προϋπόθεση την ασφάλεια της υγείας των δημοτών και των εργαζομένων.

Ειδικότερα, αναφέρει:

Από την αρχή της πανδημίας διεκδικούμε και απαιτούμε να παρθούν μέτρα για ανοιχτές υπηρεσίες στους δήμους βάζοντας ως βασική προϋπόθεση την ασφάλεια της υγείας των δημοτών και των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμαρχοι αντί να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια του λαού κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση. Μαζί με την ατομική ευθύνη, με την οποία προσπαθούν να ρίξουν το κόστος της αντιμετώπισης της πανδημίας στις πλάτες του λαού, διολισθαίνοντας στη λογική της «ανοσίας της αγέλης» και μας καλούν να προστατεύσουμε την υγεία μας και τη ζωή μας ο καθένας μόνος του και όπως μπορεί.

Στις υπηρεσίες των δήμων η κατάσταση είναι ακόμα πιο τραγική. Συγκεκριμένα τα υγειονομικά πρωτόκολλα οι δήμαρχοι τα εφαρμόζουν κατά πως τους βολεύουν, οι αποστάσεις στους περισσότερους χώρους δουλειάς δεν τηρούνται, τα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες και αντισηπτικά) δίνονται με φειδώ και σε άλλους δήμους δεν δίνονται καθόλου.

Στους παιδικούς σταθμούς, που ξεκίνησαν την Παρασκευή στις 7 του Γενάρη, ενώ έδωσαν self test στους παιδαγωγούς και σωστά, δεν έδωσαν σε όλο το βοηθητικό προσωπικό καθαρίστριες, μαγείρισσες και τραπεζοκόμους, λες και οι εργαζόμενοι αυτοί δεν δουλεύουν στους παιδικούς σταθμούς ή δουλεύουν σε διαφορετικό ωράριο.

Συνάδελφοι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από την απαράδεκτη πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων αλλά και όσων κομμάτων υπηρετούν τη συγκεκριμένη πολιτική. Δεν πρέπει να μείνουμε άπραγοι, να περιμένουμε πότε θα έρθει η δική μας η σειρά.

Κυβέρνηση και δήμαρχοι δεν ενδιαφέρονται ούτε για τις ζωές μας, ούτε για τις ζωές των οικογενειών μας. Για ένα πράγμα ενδιαφέρονται το πως θα ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και τη διασφάλιση της κερδοφορία τους. Για αυτό και δεν προχωράνε στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα, για αυτό και δεν προχωράνε σε μαζικές μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία, για αυτό και δεν παίρνουν κανένα μέτρο στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία του κλάδου να οργανώσουν τον αγώνα τους για την προστασία της ζωής μας και των οικογενειών μας, να πάρουν μαζικά μέρος στην μεγάλη συγκέντρωση και συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 13 του Γενάρη στις 5 το απόγευμα μπροστά στο Υπουργείο Υγείας.

Διεκδικούμε:

  1. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζομένους.
  2. Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνιλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.
  • Με έλεγχο των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων καθώς και με οργάνωση προληπτικών ελέγχων σε όλους τους δήμους και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας του ΕΟΔΥ και του ΣΕΠΕ.
  • Με εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.
  • Με μέτρα για τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες, στα μέσα μεταφοράς προσωπικού των εταιρειών και γενικά στις μεταφορές με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων
  • Με πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απαγόρευση των αναστολών συμβάσεων και των απολύσεων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.
  1. Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, για νέες ΜΕΘ, για επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια
  2. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ και τα διαγνωστικά