συνδικάτο-ενέργειας-καταγγέλλει-τις-254580
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 07.11.2022 | 13:33

Συνδικάτο Ενέργειας: Καταγγέλλει τις απολύσεις εργαζομένων από τη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ

Τη διοίκηση του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) η οποία απέλυσε τρεις εργαζόμενους «επιρρίπτοντάς τους αποκλειστικά τις ευθύνες για την κυβερνοεπίθεση που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι» καταγγέλλει το Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας.

«Σε όλο αυτό το σκηνικό δημιουργεί εξιλαστήρια θύματα, αξιοποιώντας πορίσματα “ειδικών” οι οποίοι έχουν αναλάβει τα θέματα της διαδικτυακής ασφάλειας» σημειώνει προσθέτοντας ότι «την αποκλειστική ευθύνη για αυτά τα ζητήματα τη φέρει η ίδια η διοίκηση».

Το Συνδικάτο σημειώνει ότι «έχουν πάρει αέρα τα πανιά των εργοδοτών, ειδικά και μετά την ψήφιση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη. Να θυμίσουμε ότι αντίστοιχες διώξεις εργαζομένων με διάφορα προσχήματα γενικεύονται στους ενεργειακούς ομίλους. Αυτές οι πρακτικές είναι τα απότοκα των ιδιωτικοποιήσεων και της απελευθέρωσης στον κλάδο της Ενέργειας.

Η διοίκηση του ΔΕΣΦΑ το τελευταίο διάστημα αξιοποιεί το “διευθυντικό δικαίωμα” όλο και πιο συχνά ενάντια στους εργαζόμενους. Να θυμηθούμε τη διαχείριση της πανδημίας που αναγκάστηκαν εργαζόμενοι να κοιμούνται στο νησί της Ρεβυθούσας και στις εγκαταστάσεις στο Πάτημα, ή την πρακτική του διαχωρισμού των συναδέλφων με “οικειοθελή” παροχή αυξήσεων που δεν κατοχυρώνονται ενιαία για όλους τους εργαζόμενους μέσω της ΕΣΣΕ.

Η υποχρέωση των εργαζομένων απέναντι σε αυτή τη στάση, είναι να υπερασπιστούν το δικαίωμα των ίδιων και των τριών συναδέλφων τους που διώκονται από την εργοδοσία, σε δουλειά με δικαιώματα. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του ΔΕΣΦΑ και είμαστε αλληλέγγυοι στις κινητοποιήσεις τους.

Απάντηση στις αντεργατικές μεθοδεύσεις θα δώσουμε με τη μαζική συμμετοχή μας στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 9 Νοέμβρη».