σύλλογος-εμποροϋπαλλήλων-αθήνας-κατ-1059835
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 07.10.2022 | 18:57

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Καταγγέλλει το εργοδοτικό έγκλημα στο Μενίδι και απαιτεί την πλήρη διερεύνηση

Τα θερμά του συλλυπητήρια και την αμέριστη στήριξή του στην οικογένεια και τους οικείους του 38χρονου εργαζόμενου, πατέρα δυο παιδιών, που σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας, σε αποθήκη ηλεκτρονικού εμπορίου στο Μενίδι εκφράζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Καταγγέλλει το «νέο εργοδοτικό έγκλημα και απαιτεί την άμεση και πλήρη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε ο συνάδελφός μας και την απόδοση ευθυνών στην εργοδοσία».

Παράλληλα ο Σύλλογος σημειώνει: «Είναι εξοργιστικό κάθε φορά που σκοτώνεται ή σακατεύεται συνάδελφος να ακούμε την ίδια καραμέλα από την εργοδοσία, ότι φταίει η κακιά στιγμή. Έτσι βαφτίζει η εργοδοσία την ανυπαρξία μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία, τις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας που σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε τέτοια εγκλήματα. Υπολογίζει ως περιττό κόστος ακόμα και τα πιο υποτυπώδη μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας. Καμία ανοχή στις εργασιακές γαλέρες, καμία ανοχή στα εργοδοτικά εγκλήματα».