στο-νοσοκομείο-καθαρίστρια-που-την-ώρ-1058190
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 27.03.2023 | 09:48

Στο νοσοκομείο καθαρίστρια που την ώρα της εργασίας την παρέσυρε μοτοσυκλέτα

«Στο νοσοκομείο στις 24 Μάρτη μεταφέρθηκε μία ακόμη συνάδελφος οδοκαθαρίστρια αφού την ώρα της εργασίας της την παρέσυρε μοτοσυκλέτα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σωματειακή Επιτροπή του Δήμου Περιστερίου του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.

Όπως σημειώνει η Σωματειακή Επιτροπή, «απανωτά εργατικά ατυχήματα έχουν συμβεί στο δήμο Περιστερίου τους τελευταίους μήνες. Συνάδελφος στην αυτεπιστασία πριν ένα χρόνο έπεσε από τη σκάλα και ακόμα η υγεία του δεν έχει αποκατασταθεί. Άλλος συνάδελφος οικοδόμος τον χτύπησε η μπετονιέρα μήνες τώρα και ακόμα δεν έχει αναρρώσει. Στις 22 Φεβρουαρίου εργαζόμενος συμβασιούχος στη νυχτερινή βάρδια πίσω από απορριμματοφόρο τραυματίστηκε βαριά και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ με ατελή ακρωτηριασμό του αντίχειρα.

Ένα μήνα μετά στις 24 Μαρτίου στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε μία ακόμη συνάδελφος οδοκαθαρίστρια αφού την ώρα της εργασίας της την παρέσυρε μοτοσυκλέτα.

Η Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου εκφράζει περαστικά στη συνάδελφο και στην οικογένεια της».

«Συνάδελφοι για τα εργατικά ατυχήματα δεν φταίει ούτε η κακιά η ώρα, ούτε η κακιά στιγμή. Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολούθησαν και ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις και η πλειοψηφία των δημάρχων. Όλοι τους προσπαθούν να μετατρέψουν τους δήμους σε επιχειρήσεις που θα δουλεύουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Και βέβαια στα πλαίσια αυτής της πολιτικής η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων αποτελεί για αυτούς κόστος που προσπαθούν με κάθε τρόπο να το μειώσουν.

Αυτή τη πολιτική υλοποιεί και ο κατά τα άλλα “ανεξάρτητος” δήμαρχος Περιστερίου. Χρόνια τώρα με χειρουργικές κινήσεις έχει αποψιλώσει τις υπηρεσίες του δήμου μας από μόνιμο προσωπικό. Εκπαίδευση δεν έχει γίνει ποτέ. Ακόμα και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας αυτά ποτέ δεν έχουν δοθεί στην ολότητα τους.

Ευθύνες έχει και η πλειοψηφία του Συλλόγου μας που αντί να διεκδικεί καλύτερους όρους εργασίας, αντί να αναδεικνύει τις ευθύνες της Διοίκησης του Δήμου, δεν έχουν βγάλει άχνα. Δεν έχουν γράψει ένα χαρτί», τονίζει η Σωματειακή Επιτροπή και σημειώνει:

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα από τη πολιτική των κυβερνήσεων, της δημοτικής αρχής αλλά και από τη στάση της πλειοψηφίας του Συλλόγου μας.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε τις ευθύνες τους, θα συνεχίσουμε να τους καταγγέλλουμε και παράλληλα θα παλεύουμε για την οργάνωση όλων των συναδέλφων, χωρίς διαχωρισμούς ανάλογα με τη σχέση εργασίας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για την υγεία και την ασφάλεια μας».