Στη Βουλή οι 302 απολύσεις συμβασιούχων στο δήμο Αθηναίων  - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
22
Μάρτιος
Back

Στη Βουλή οι 302 απολύσεις συμβασιούχων στο δήμο Αθηναίων 

Επίκαιρη ερώτηση με θέμα τις απολύσεις των 302 συμβασιούχων Covid που εργάζονταν από το περασμένο καλοκαίρι με προσωρινή διαταγή στο δήμο Αθηναίων, κατέθεσε σήμερα, Σάββατο 4 Φεβρουαρίου προς τον υπουργό Εσωτερικών, ο βουλευτής του ΜεΡΑ 25, Κρίτων Αρσένης.

Ειδικότερα το ερώτημα που θέτει προς τον ΥΠΕΣ είναι το εξής: “Θα καταργήσετε το απαράδεκτο άρθρο 37 (Ν.4915/2022) σύμφωνα με το οποίο οι Δήμοι υποχρεούνται να εξαντλούν τα ένδικα μέσα κατά δικαιωμένουν συμβασιούχων ορισμένου χρόνου;”

Οι συμβασιούχοι απολύονται αφού δημοσιεύθηκε από το δικαστήριο η απορριπτική απόφαση της κύριας αγωγής τους.

Όπως είχε γράψει αποκλειστικά η aftodioikisi.gr, η απόλυση των συμβασιούχων είχε δρομολογηθεί, αφού σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, η απόφαση για την κύρια αγωγή αναμενόταν να είναι αρνητική.

Πρόκειται για πολύ μεγάλη ήττα στο μέτωπο των συμβασιούχων Covid, καθώς η απόφαση αφορά μεγάλο αριθμό εργαζομένων στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας που συχνά – πυκνά λειτουργεί σαν «πυξίδα» και για υπόλοιπους δήμους και εργαζόμενους στη χώρα.

Πλέον, οι συμβασιούχοι αναμένουν την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων στις 20 Φεβρουαρίου και πιθανότατα την κατάθεση νέας κύριας αγωγής. Ωστόσο, οι πιθανότητες είναι εκ των πραγμάτων μειωμένες και σε βάρος τους.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!