στάση-εργασίας-των-εργαζομένων-στο-δ-η-439269
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 21.03.2022 | 12:18

Στάση εργασίας των εργαζομένων στο Δ. Ηλιούπολης για τις απολύσεις

Με Ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης (ΣΕΔΗ) ενημερώνει πως την Τρίτη 22 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί Στάση Εργασίας για τις απολύσεις των 22 πρώτων εργαζομένων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην Ανακοίνωση: «Δυο χρόνια από την εμφάνιση της πανδημίας και στο προσκήνιο ήρθαν οι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ελλείψεις προσωπικού σε μια σειρά υπηρεσίες του δήμου μας και οι ανάγκη για προσλήψεις αυξήθηκαν. Οι ανάγκες αυτές  καλύφτηκαν στο ΔΗΜΟ μας προσωρινά με τις προσλήψεις 147 συμβασιούχων,  η συμβολή των οποίων, σε τομείς με αυξημένες απαιτήσεις και εμπειρία όπως η καθαριότητα – αποκομιδή, οι κοινωνικές δομές (νοσηλευτές ΤΑΒΙΘΑ), η καθαριότητα των σχολείων, η καθαριότητα των κτηρίων, το πράσινο, τις τεχνικές υπηρεσίες κλπ, αποτέλεσε ένα ισχυρό όπλο κατά της διάδοσης του ιού.»

Συμπληρώνοντας αναφέρει πως: «Τη Τρίτη 22 Μαρτίου ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ οι πρώτοι 22 εργαζόμενοι και στις 31 Μαρτίου θα απολυθούν και οι υπόλοιποι, γεγονός που θα μεταβάλει το υψηλό επίπεδο καθαριότητας και υγιεινής, που επιτεύχθηκε όλο αυτό το διάστημα  κινδυνεύοντας να ακυρωθεί με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον.«

Ολόκληρη η Ανακοίνωση:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

10.00π.μ. – 13.00μ.μ.

Συγκέντρωση 11.00π.μ. στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δυο χρόνια από την εμφάνιση της πανδημίας και στο προσκήνιο ήρθαν οι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ελλείψεις προσωπικού σε μια σειρά υπηρεσίες του δήμου μας και οι ανάγκη για προσλήψεις αυξήθηκαν.  Οι ανάγκες αυτές  καλύφτηκαν στο ΔΗΜΟ μας προσωρινά με τις  προσλήψεις 147 συμβασιούχων,  η συμβολή των οποίων, σε τομείς με αυξημένες απαιτήσεις και εμπειρία όπως η καθαριότητα – αποκομιδή, οι κοινωνικές δομές (νοσηλευτές ΤΑΒΙΘΑ), η καθαριότητα των σχολείων, η καθαριότητα των κτηρίων, το πράσινο, τις τεχνικές υπηρεσίες κλπ, αποτέλεσε ένα ισχυρό όπλο κατά της διάδοσης του ιού.

Όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι είναι στη πρώτη γραμμή παρ’ όλες τις αντιξοότητες καλύπτοντας τα κενά που υπάρχουν στις υπηρεσίες εδώ και χρόνια από τις ελλείψεις σε προσωπικό.

ΠΛΕΟΝ η υποστελέχωση των υπηρεσιών είναι τέτοια που η παραμονή τους στη δουλειά είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ.

Τη Τρίτη 22 Μαρτίου ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ οι πρώτοι 22 εργαζόμενοι και στις 31 Μαρτίου θα απολυθούν και οι υπόλοιποι, γεγονός που θα μεταβάλει το υψηλό επίπεδο καθαριότητας και υγιεινής, που επιτεύχθηκε όλο αυτό το διάστημα  κινδυνεύοντας να ακυρωθεί με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον.

ΔΕΝ ΠΕΡΡΙΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ

Χωρίς αυτούς υπάρχει κίνδυνος πολλές ΚΡΙΣΙΜΕΣ υπηρεσίες να αναστείλουν ακόμα και τη λειτουργία τους. Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης, «ότι η πανδημία τελείωσε»,  για να μην  κρατήσει τους συναδέλφους στη δουλειά δεν πείθουν κανέναν, γιατί τα καθημερινά νούμερα κρουσμάτων και νεκρών,  τους διαψεύδουν.

Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι:

• Η υπηρεσία αποκομιδής-καθαριότητας και πρασίνου της πόλης, τα σχολεία  και άλλες σημαντικές δημοτικές υπηρεσίες θα στερηθούν την σημαντική βοήθεια των συμβασιούχων εργαζομένων σ’ αυτές.

• Οι υπηρεσίες με το υποστελεχωμένο προσωπικό και τις τεράστιες ελλείψεις, δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τη ήδη επιβαρυμένη εργασία τους,  αλλά και τις επιπλέον που προστέθηκαν λόγω της κρίσης του «Covid-19».

Με βάση τα παραπάνω αλλά και τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών :

ΖΗΤΑΜΕ τη παραμονή τους στη δουλειά με νομοθετική ρύθμιση και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το Δ.Σ.