στάση-εργασίας-την-πέμπτη-9-2-των-εργαζο-1050438
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 07.02.2023 | 18:07

Στάση εργασίας την Πέμπτη 9/2 των εργαζομένων στο Π.Π.Π «Η ΜΗΤΕΡΑ & ΠΑΙΔΟΠΟΛΕΙΣ»

Από τις 9πμ έως τις 12 το μεσημέρι θα διαρκέσει η στάση εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων Π.Π.Π «Η ΜΗΤΕΡΑ & ΠΑΙΔΟΠΟΛΕΙΣ», ενώ στις 9.30πμ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Ζητούν να μην γίνουν απολύσεις, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην προστασία του παιδιού.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι: «Τα φρικιαστικά εγκλήματα σε βάρος ανήλικων παιδιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και οι εξελίξεις στις ιδιωτικές δομές Μ.Κ.Ο παιδικής προστασίας, αποδεικνύουν ότι τα παιδιά είναι τα πρώτα θύματα της πολιτικής που εμπορευματοποιεί την υγεία την πρόνοια και τα ίδια τα παιδιά.

Η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων στην λογική της μείωσης των δημοσίων δαπανών, της λογικής κόστους-οφέλους (κόστος για το κράτος και όφελος για τους επιχειρηματίες “φιλάνθρωπους” του χώρου) έφεραν σε αυτή την κατάσταση τις δημόσιες δομές προστασίας παιδιού.

Αντεργατικές, αντιπαιδαγωγικές, αντιεπιστημονικές, ελαστικές σχέσεις εργασίας κυριαρχούν σε όλες τις δομές.

Συνάδελφοι με ανανεωμένες συμβάσεις εργασίας 8-9-10 χρόνια, με δικαιώματα ψίχουλα που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες απολύονται, από όλους τους κλάδους, 11 συνάδελφοι βοηθοί βρεφονηπιοκόμοι απολύονται μέχρι το τέλος του μήνα!!

Αντικαθίστανται από 2 (ΔΥΟ),

Ενώ έπονται απολύσεις και σε άλλους κλάδους.

Είναι αδύνατον να είναι σε βάρδια, δύο βρεφονηπιοκόμοι με 12 παιδιά ή ένας κοινωνικός επιμελητής με 18 παιδιά, για να καλυφθούν οι ανάγκες τους με αξιοπρέπεια αμφοτέρων και να τηρηθούν όλα τα μέτρα για την ασφαλή διαβίωση τους»;

Σε άλλο σημείο τονίζουν: «Στο ΜΗΤΕΡΑ, 4 τμήματα είναι κλειστά, στο αναρρωτήριο άλλα 4 , ενώ στα παιδιατρικά νοσοκομεία φιλοξενούνται δεκάδες παιδιά με εισαγγελική εντολή, γιατί έχουν κλείσει τμήματα σε δημόσιες δομές και δεν υπάρχει χώρος φιλοξενίας».