σοβαρό-εργατικό-ατύχημα-στα-ελτα-950828
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 24.11.2022 | 09:54

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στα ΕΛΤΑ

Σοβαρός τραυματισμός υπαλλήλου σημειώθηκε στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στη Λένορμαν.

Όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ), ο εν λόγω υπάλληλος, ο οποίος εργάζεται ως ενοικιαζόμενος στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου, καλέστηκε από την εταιρία να βγάλει εις πέρας ολομόναχος φορτώνοντας και ξεφορτώνοντας φορτία τόνων με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να καταπλακωθεί από το βαρύ φορτίο που μετέφερε.

Ο Σύλλογος, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον υπάλληλο και επισημαίνει πως το ατύχημα «δεν οφείλεται βέβαια στην κακία την ώρα», και πως «έχουν ευθύνες διαχρονικά οι εκάστοτε διοικήσεις των ΕΛΤΑ και οι κυβερνήσεις που δεν υπολογίζουν τις ζωές μας. Έχουν μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στα ΕΛΤΑ με τους εργαζόμενους να δουλεύουν μόνοι σε βάρδιες, με τις μονάδες διανομής και τα γραφεία εσωτερικής εκμετάλλευσης να δουλεύουν υποστελεχωμένα, με τους εργαζόμενους να γυρνάνε τα γραφεία με αποσπάσεις για να βγουν τα κενά , γραφεία τις Αττικής που λειτουργούν ως μονοπρόσωπα (Βοτανικός, Άγιος Νικόλαος Πειραιά) με τους εργαζόμενους να έχουμε γίνει λάστιχο, δουλεύοντας αδιάκοπα».

«Ως γνωστό οι ενοικιαζόμενοι συνάδελφοί μας που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες έχουν γίνει έρμαιο των εκάστοτε διοικήσεων που μάλιστα ούτε καν τους αναγνωρίζουν ως εργαζόμενους της εταιρίας, τους έχουν μετατρέψει σε μπαλάκι με τις μηνιαίες και εβδομαδιαίες συμβάσεις τους τη μια να ανανεώνονται και την άλλη να τους πετούν στο δρόμο οδηγώντας τους στην ανεργία» αναφέρει και προσθέτει πως «όλα αυτά σε μια ασφυκτική για εμάς τους εργαζόμενους περίοδο, από την ακρίβεια και το χτύπημα των δικαιωμάτων μας! Το άγχος, η ανασφάλεια, οι ατελείωτες ώρες δουλειάς, οι χαμηλοί μισθοί ,τα αντεργατικά μέτρα που μας τσακίζουν είναι αυτά που κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνη τη δουλειά μας! Το κράτος ΕΛΤΑ όλα αυτά τα χρόνια αφού μας ξεζούμισε μέσα στην πανδημία, αφού μας ανάγκασε να δουλεύουμε με μισθούς πείνας ως ενοικιαζόμενοι, χωρίς δικαιώματα, με μειώσεις των μονίμων σε μισθούς και δώρα, με κοινές συμφωνίες εργοδοσίας ΠΟΣΤ, με απολύσεις εκατοντάδων συναδέλφων μας, την ίδια ώρα μειώνει συνέχεια το προσωπικό με απολύσεις γιατί όπως κυνικά λέει περισσεύουν».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι «οι συνθήκες δουλειάς μας μέρα τη μέρα χειροτερεύουν και μαζί με αυτές αυξάνεται και ο κίνδυνος σε εργατικά ατυχήματα! Οι ελαστικές μορφές εργασίας , η έλλειψη στοιχειωδών μέτρων προστασίας και ασφάλειας, η εντατικοποίηση, έχουν γίνει καθεστώς στον κλάδο μας» και απαιτεί εδώ και τώρα από την εργοδοσία και το κράτος να αναλάβουν τις ευθύνες τους.