σομεδπ-να-μην-περάσει-το-αντεργατικό-299669
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 16.10.2019 | 12:26

ΣΟΜΕΔΠ: Να μην περάσει το αντεργατικό “αναπτυξιακό” σ/ν της κυβέρνησης

Ανακοίνωση με την οποία καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το αναπτυξιακό νομοσχέδιο εξέδωσε η ΣΟΜΕΔΠ. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Όλο το αντεργατικό «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση στη βουλή αποτελεί την ενσάρκωση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εξ’ αρχής εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ν.Δ. σε συνέχεια όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων που εναλλάχθηκαν στην εξουσία.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. όχι μόνο προωθεί την επέλαση των «επενδυτών» στις δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες αλλά φροντίζει και για την «ανάπτυξη» της κερδοφορίας τους με φτηνούς εργαζόμενους και χωρίς δικαιώματα, καταργώντας τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) και προωθώντας την μερική και εκ περιτροπής εργασία ενώ για την εκμηδένιση των αντιδράσεων – διεκδικήσεων γίνεται ξεκάθαρη η προσπάθεια της μέσα από τον «αναπτυξιακό» νόμο, με το ηλεκτρονικό φακέλωμα και την ηλεκτρονική ψήφο, να ελέγξει τα συνδικάτα και να ακρωτηριάσει το συνδικαλιστικό κίνημα.

Απλουστεύουν όλες τις διαδικασίες προκειμένου βασικές υπηρεσίες των Δήμων, όπως καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός και πράσινο να περάσουν στα χέρια των «επενδυτών» σε βάρος των εργαζομένων που μπαίνει σε αμφισβήτηση η ίδια τους η εργασία, αλλά και των λαϊκών νοικοκυριών που θα κληθούν να πληρώσουν τα κέρδη των εργολάβων.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή των ιδιωτικοποιήσεων στους αδιαμφισβήτητους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ και της πολιτικής που εφαρμόζει, προκειμένου να έρθει η «ανάπτυξη» του κεφαλαίου, ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους και την λαϊκή οικογένεια.

Στην γενικευμένη επίθεση της κυβέρνησης και των υποστηρικτών της εναντίον του Δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών, των εργασιακών σχέσεων, των εργατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών απαντάμε μαζικά και αποφασιστικά.

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΟΧΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και καλούμε τους εργαζόμενους – μέλη του Σωματείου μας να δώσουμε δυναμικό παρών

–          Την Πέμπτη 17 Οκτώβρη 2019 στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 9:30π.μ. έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας (ΚΑΡΟΛΟΥ 24 – ΠΛ.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ – ΑΘΗΝΑ) (ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ Ρετσίνα 45 στις 8:30π.μ.)

–          Το Σαββατοκύριακο 19-20 Οκτώβρη 2019 στην ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΓΑΣΙΑ και στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ όλων των εργαζομένων των Δήμων της χώρας στις 11:00π.μ. έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας (ΚΑΡΟΛΟΥ 24 – ΠΛ.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ – ΑΘΗΝΑ). (ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ Ρετσίνα 45 στις 10:00π.μ.)

                                                                  Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας

                                          Μιλτιάδης Λουκίσας                Αργύρης Φώτης