Σκυλακάκης: Επιβεβαίωσε την απένταξη εργαζομένων από τη χορήγηση Επικίνδυνου και Ανθυγιεινού Επιδόματος

Την απένταξη κατηγοριών εργαζομένων από τη χορήγηση του Επικίνδυνου και Ανθυγιεινού Επιδόματος, επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Ο ίδιος επίσης προχώρησε στη δέσμευση ότι θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να μην υπάρξει περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ώσπου να αποφασισθεί η καινούργια του μορφή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση η ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ:

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο γενικό λογιστήριο του κράτους και συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Στη συνάντηση ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να μην υπάρξει περικοπή του επιδόματος, ώσπου να αποφασισθεί η καινούργια του μορφή.

Ενημερωθήκαμε ότι το πόρισμα της επιτροπής που έχει συσταθεί, έχει παραδοθεί στο υπουργείο από την αρμόδια επιτροπή, αλλά δεν έχει ακόμα ληφθεί πολιτική απόφαση για το επίδομα. Αυτή αναμένεται με «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα στα πλαίσια των δεσμεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο υπουργός επιβεβαίωσε πως η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να έχει ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα και κάποιες κατηγορίες εργαζομένων να ενταχθούν και κάποιες να απενταχθούν. Μάλιστα επιβεβαίωσε ότι η προοπτική είναι να απενταχθούν ακόμα περισσότερες κατηγορίες, εφόσον πραγματοποιηθούν μελέτες εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου, με νέο θεσμικό πλαίσιο.

Από τη μεριά μας του επισημάναμε ότι σε ένα κλάδο που μετράει 10άδες νεκρούς και 100άδες σακατεμένους εργάτες δεν θα δεχθούμε καμία περικοπή ή απένταξη εργαζομένων από το επίδομα. Αντίθετα διεκδικούμε να ενταχθούν και νέοι εργαζόμενοι στο καθεστώς των ΒΑΕ, κάτι που προφανώς και δεν μπορεί να έχει ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Επίσης του τονίσαμε ότι με ευθύνη των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών δεν υπάρχουν γιατροί εργασίας και τεχνικοί εργασίας με μόνιμη και σταθερή δουλειά και δεν πραγματοποιούνται μελέτες επαγγελματικού κινδύνου.

Συνάδελφοι τώρα να χτυπήσει γενικός συναγερμός. Τα σωματεία του κλάδου άμεσα να ενημερώσουν όλους τους συναδέλφους. Οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι σαφείς.

Παραμένουμε σε ετοιμότητα για να δώσουμε μαχητική απάντηση όταν η κυβέρνηση ανακοινώσει τους σχεδιασμούς της.

Αν νομίζουν ότι με το νόμο έκτρωμα του Χατζηδάκη θα περάσουν τέτοιες ανατροπές είναι βαθιά γελασμένοι. Όλοι στο μεγάλο Συλλαλητήριο στις 4 του Νοέμβρη στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Comments are closed.


Recent Posts

Γιώργος Τράγκας: Εισήχθη στο “Σωτηρία” με κορωνοϊό -Ίσως μπει σε ΜΕΘ

Στην επιβεβαίωση της είδησης ότι ο Γιώργος Τράγκας που έχει νοσήσει με κορωνοΐο, εισήχθη στο νοσοκομείο «Σωτηρία» προχώρησε ο εκπρόσωπος…

5 ώρες ago

2022: Αυτά είναι τα τριήμερα της νέας χρονιάς

Το 2022 δίνει την ευκαιρία για λίγη επιπλέον ξεκούραση, καθώς έχει πέντε τριήμερα και ένα τετραήμερο, αυτό το Πάσχα, που…

7 ώρες ago

«Πάπα είσαι αιρετικός» φώναζε ιερέας έξω από την Αρχιεπισκοπή (βίντεο)

Ο Πάπας Φραγκίσκος βρέθηκε στην  Αρχιεπισκοπή για τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ένας ηλικιωμένος ιερέας φώναζε «Πάπα, είσαι…

7 ώρες ago

Self test: Ξεκινά τη Δευτέρα η δωρεάν διάθεση – Oι δικαιούχοι – Πώς θα δίνονται

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας ξεκινά τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου η διάθεση των δωρεάν Self test σε όλους…

8 ώρες ago

Μίνα Γκάγκα: Πoιοι από τους εμβολιασμένους είναι πιο ευάλωτοι στον κορωνοϊό

Για τις αλλαγές με τα εμβόλια από Δευτέρα, την κατάσταση στο ΕΣΥ και τις συνεχείς πιέσεις που δέχονται τα νοσοκομεία…

8 ώρες ago

Τρίτη δόση: Ποιοι είναι οι συνδυασμοί εμβολίων που παρέχουν τη μεγαλύτερη ανοσία

Διαβάστε ποιοι είναι οι συνδυασμοί εμβολίων που παρέχουν τη μεγαλύτερη ανοσία για την τρίτη δόση. Συγκεκριμένα, αποτελεσματική ενίσχυση τόσο των…

8 ώρες ago