σκλαβενίτης-παραλίγο-ατύχημα-σε-αποθ-961638
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 31.03.2023 | 08:33

Σκλαβενίτης: Παραλίγο ατύχημα σε αποθήκη

«Πριν λίγες μέρες σε αποθήκη καταστήματος της εταιρείας ξεκόλλησε από τη σκουριά ένα μεγάλο κομμάτι λαμαρίνας», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις του Ομίλου «Σκλαβενίτης» στη Βόρεια Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι «από καθαρή τύχη και μόνο δεν τραυματίστηκε συνάδελφος».

«Αν πάρουμε υπόψη ότι η λαμαρίνα βρισκόταν πάνω απ’ τα κεφάλια τους, μόνο οργή μας προκαλεί το γεγονός ότι τα “μέτρα” που πήρε η εταιρεία ήταν απλά να συγκολλήσει ξανά την ίδια σκουριασμένη λαμαρίνα», αναφέρει το Σωματείο και προσθέτει:

«Επιπλέον το γεγονός ότι εδώ και καιρό τα καταστήματα είναι υποστελεχωμένα και η εντατικοποίηση μας έχει τσακίσει, αυξάνει τους κινδύνους για εργατικά ατυχήματα με απρόβλεπτες συνέπειες. Καλούμε εδώ και τώρα την εταιρεία και όλους τους αρμόδιους φορείς να πάρουν άμεσα μέτρα, να πραγματοποιήσουν τεχνικούς ελέγχους, επισκευές και ανακαινίσεις όπου αυτό είναι αναγκαίο στις αποθήκες και στους χώρους πώλησης. Δεν θα παίζουμε την υγεία και τη ζωή μας στα ζάρια επειδή η προστασία τους λογίζεται ως κόστος δίχως όφελος. Δεν θα περιμένουμε το κακό να συμβεί και μετά να μας πούνε πάλι ότι “έφταιγε η κακιά η ώρα” ή ο τεχνικός ασφαλείας».

«Διεκδικούμε εδώ και τώρα: Να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι τεχνικοί έλεγχοι στους χώρους εργασίας με άμεσες επισκευές όπου αυτό απαιτείται ανεξάρτητα από το κόστος», καταλήγει.