το-σεπε-στο-μουστάκα-μετά-τις-απειλέ-60492
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 14.02.2017 | 15:16

Το ΣΕΠΕ στο «Μουστάκα» μετά τις απειλές σε βάρος εργαζομένων

Ελεγκτές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) βρέθηκαν στον Μουστάκα, μετά τη δημοσιοποίηση των «οδηγιών»-απειλών από τη διεύθυνση της ετιαρείας προς εργαζομένους.

«Γενικότερα δουλεύουμε πολύ, μιλάμε λίγο», και στο τέλος «έξω υπάρχει ανεργία». Το περιεχόμενο των «οδηγιών» που έδινε στους εργαζόμενούς του το κατάστημα «Μουστάκας», όπως είχε γράψει και η aftodioikisi.gr, προκάλεσε και επίσκεψη των επιθεωρητών Εργασίας.

Oι οδηγίες, είχαν αναρτηθεί στο κατάστημα του «Μουστάκα» στο River West του Αιγάλεω, και περιείχαν διάφορες «προτροπές» προς τους εργαζόμενου, οι οποίες κατέληγαν με την απειλή απόλυσης, στην περίπτωση που δεν εφαρμοζόντουσαν.

Μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, όπως σημειώνει ο Κ.Θ.Π. στη σημερινή Αυγή, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας προχώρησε σε έλεγχο στο κατάστημα, τον δεύτερο μέσα σε διάστημα μερικών ημερών. Εντοπίστηκαν 3 εργαζόμενοι να δουλεύουν εκτός ωραρίου και θα επιβληθεί πρόστιμο τις επόμενες ημέρες.

Παρ’ ότι ζητήθηκε από το ΣΕΠΕ, δεν δόθηκε ο κανονισμός λειτουργίας του καταστήματος, και δόθηκε διορία μέχρι το κατάστημα να τον καταθέσει. Το κατάστημα αρνήθηκε ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στο κατάστημα του Αιγάλεω.