σεη-οι-τηλεοπτικές-παραγωγής-δεν-ζητ-1187910
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 01.06.2023 | 10:42

ΣΕΗ: «Οι τηλεοπτικές παραγωγής δεν ζητούν ηθοποιούς αλλά..influencers»

Σε μία σοβαρή καταγγελία αναφορικά με τον τρόπο επιλογής των ηθοποιών που στελεχώνουν τα καστ των τλεοπτικών σειρών, προχώρησε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών με ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΣΕΗ, κάποιες παραγωγές στην πραγματικότητα δεν αναζητούν ηθοποιούς… αλλά influencers.

Αυτό γίνεται ξεκάθαρο από την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το πρωί το ΣΕΗ, μετά από σχετικές μαρτυρίες μελών του σωματείου, ότι κατά τη διάρκεια casting για συγκεκριμένες τηλεοπτικές σειρές, οι υπεύθυνοι ζήτησαν από τους υποψήφιους ηθοποιούς να τους αναφέρουν πόσους followers έχουν στα social media.

Η ανακοίνωση του ΣΕΗ

«Σχετικά με τα casting ηθοποιών για τις τηλεοπτικές παραγωγές: Ύστερα από μαρτυρίες μελών μας, υπέπεσε στην αντίληψη του σωματείου μας πως σε κάποια casting για τηλεοπτικές σειρές της επόμενης σαιζόν, οι υπεύθυνοι της εν λόγω διαδικασίας, ζητάνε από τους υποψήφιους ηθοποιούς, εκτός από το βιογραφικό τους σημείωμα, τον αριθμό των followers που διαθέτουν στα social media.

Με την παρούσα ανακοίνωση θέλουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά πως ο αριθμός των followers στα social media δεν μπορεί επ ουδενί ν’ αποτελεί κριτήριο επιλογής ενός ηθοποιού για την εργασία του και καμία σχέση δεν έχει με την καλλιτεχνική διαδικασία. Δεν μπορεί η ψηφιακή εικόνα ενός ηθοποιού και ο τρόπος που αυτή διατίθεται ηλεκτρονικά, να επηρεάζει το αναφαίρετο δικαίωμα του στην εργασία…».