Παρασκευή
9
Ιούνιος
Back

Σε δυναμικό παρών στα δικαστήρια την Τετάρτη καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ

Για τη στάση εργασίας της Τετάρτης των δημοτικών υπαλλήλων, μεταξύ 09.00 και 13.00, ενημερώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ, καλώντας σε δυναμικό παρών στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου δικάζονται για μια ακόμη φορά συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ έχει προκηρύξει για το ίδιο χρονικό διάστημα στάση εργασίας, καταγγέλοντας «φάμπρικα διώξεων». Η συγκέντρωση προγραμματίζεται για τις 10.00.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ, έχει ως εξής:

Στα δικαστήρια σέρνονται για ακόμα μια φορά συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ ΟΤΑ ανάμεσα τους και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ με το αιτιολογικό ότι το 2010 εισέβαλαν στη χωματερή παράνομα και διατάραξαν την ομαλή λειτουργία της. Τη δίωξη τη ζήτησε ο τότε δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας (ΠΑΣΟΚ) και με μάρτυρα τον δήμαρχο Κηφησιάς και πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Νίκο Χιωτάκη (ΝΔ).

Σήμερα που η ζωή των εργαζομένων επιδεινώνεται εξαιτίας της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής από τη λεηλασία των μισθών μας, τις απολύσεις, την ακρίβεια και τη φοροληστεία οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης αλλά και της πλειοψηφίας των δημάρχων.

Η συγκεκριμένη πράξη δεν μας προκαλεί εντύπωση, είναι ενταγμένη στη γενικότερη πολιτική ποινικοποίησης των αγώνων είναι ενταγμένη στο δόγμα «νόμος και τάξη».

Θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού ώστε να υλοποιήσουν τα αντεργατικά τους σχέδια (ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις) κ.λ.π. χωρίς αντιδράσεις.

Είναι εντεταλμένοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Σκοπός τους η σωτηρία της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, στόχος τους το χτύπημα κάθε λαϊκού εργατικού δικαιώματος, κάθε εργατικής λαϊκής διεκδίκησης.

Γνωρίζουν όμως καλά ότι οι εργαζόμενοι δεν μασάνε ούτε από μηνύσεις, ούτε από δικαστήρια. Και η συγκεκριμένη προσπάθεια ποινικοποίησης και τρομοκράτησης των αγώνων θα πέσει στο κενό γιατί το δίκιο μας είναι πιο ισχυρό από τα μέτρα τους και τις δίκες που θέλουν να στήσουν.

Καλούμε τους συνάδελφους στους Δήμους της Αττικής να συμμετάσχουν μαζικά στη στάση εργασίας τη Τετάρτη 14-1-2015 από τις 09:00 μέχρι τις 13:00 αλλά και να δώσουν δυναμικό παρόν στα δικαστήρια στις 10:00 όπου δικάζονται στελέχη του κλάδου .

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!