ροδόπη-νεκρός-εργαζόμενος-που-καταπλ-595197
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 09.02.2023 | 10:16

Ροδόπη: Νεκρός εργαζόμενος που καταπλακώθηκε από μηχάνημα

Νέο εργατικό δυστύχημα καταγράφηκε στη Ροδόπη.

Το τραγικό γεγονός σημειώθηκε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στην περιοχή του Λοφαρίου. Ένας 53χρονος καταπλακώθηκε από μηχάνημα εκσκαφής, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Στο νέο εργατικό δυστύχημα αναφέρονται το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής. «Για άλλη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμη θλιβερού γεγονότος κατά την διάρκεια της εργασίας στην περιοχή μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο και καλεί τις αρχές να ερευνήσουν τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος, όπως και την αντίδραση αντιμετώπισης του συμβάντος και να αποδοθούν ευθύνες αν τυχόν υπάρχουν.

Ταυτόχρονα καλεί για άλλη μία φορά την πολιτεία να ευαισθητοποιηθεί και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της εργασίας και των εργαζομένων, «για να σταματήσουμε επιτέλους να ακούμε για ατυχήματα – δυστυχήματα και να θρηνούμε τραυματισμούς και απώλειες συναδέλφων μας».

Την οργή και τη θλίψη της καταθέτει από την πλευρά της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ) για τον άδικο χαμό του εργαζομένου, εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους και τους συναδέλφους του. «Δεν είναι το πρώτο ατύχημα που συμβαίνει στον κλάδο των κατασκευών στον Νομό μας. Δυστυχώς, αυτή τη φορά ήταν μοιραίο» τονίζει η ΕΝΙΔΥΚ και εξηγεί πως «η εντατικοποίηση της εργασίας και η έλλειψη μέτρων ασφαλείας, ολόκληρο το αντεργατικό νομικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει όλες οι κυβερνήσεις, δημιουργούν τις προϋποθέσεις, ούτως ώστε να θρηνούμε ξανά και ξανά θύματα στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων». Η ΕΝΙΔΥΚ απαιτεί να διερευνηθούν τα αίτια και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους υπεύθυνους. «Όχι άλλο αίμα εργαζομένων για τα κέρδη των λίγων» τονίζει κλείνοντας την ανακοίνωσή της.