oυρά-3κ-οδηγείται-προς-τις-καλένδες-σ-762745
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 09.09.2020 | 23:56

“Oυρά 3Κ”: Οδηγείται προς τις καλένδες -Σιγή ιχθύος ΥΠΕΣ

Καμία απάντηση για την περίφημη «ουρά της 3Κ» ή «3Κ plus» δεν έδωσε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος. Παρότι προκλήθηκε δις από τον βουλευτή του ΜΕΡΑ 25 Κρίτωνα Αρσένη, ο κ. Λιβάνιος προτίμησε να μην απαντήσει. Με αυτό τον τρόπο προκαλείται εύλογη ανησυχία στους 120 χιλιάδες άνεργους που είχαν μείνει εκτός 3Κ. Και τώρα αναμένουν την συγκεκριμένη προκήρυξη.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε πει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στους εργαζόμενους, η προκήρυξη «κολλάει» στους θεσμούς.

Πάντως, ο κ. Λιβάνιος, το προηγούμενο διάστημα ήταν ιδιαίτερα λαλίστατος για το θέμα.

Το Δεκέμβριο του 2019 την είχε μεταφέρει για το 2020.

-Το Φεβρουάριο 2020 είχε πει ότι:

«Μόλις τελεσιδικήσει η 3Κ τότε θα βγει συμπληρωματικός διαγωνισμός,  όπου πάλι οι εργαζόμενοι θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση». Παράλληλα, όμως, είχε κλείσει το μάτι και στους ιδιώτες.

Τον Μάρτιο 2020 είχε δεσμευθεί ότι βγει εντός του 2020.

«Εύλογη και δίκαιη η επταετία»

Αναφορικά με την υποχρεωτική 7ετια για τους διορισθέντες 3Κ (Ν.4674/2020 αρ.74), ο κ. Λιβάνιος είπε ότι:

«Η κυβέρνηση θεωρεί εύλογο να παραμείνουν 7 χρόνια γιατί έχουν μεγάλες ανάγκες οι δήμοι». Και πρόσθεσε: «Κανείς δεν διορίστηκε σε θέση που δεν ήθελε. Κανένας δεν υποχρεώθηκε να πάει κάπου που δεν είχε επιλέξει».

Και λίγο αργότερα τόνισε: «Η κυβέρνηση θα επιμείνει στην επταετία. Είναι δίκαιο και εύλογο. Είναι προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος & προς όφελος των δήμων που χρειάζονται προσωπικό». Αναφορικά με τις δικαστικές προσφυγές που έχουν προαναγγείλει εργαζόμενοι είπε χαρακτηριστικά:

«Το αν θα πέσει στα Δικαστήρια θα το δούμε».

Σε ανακοίνωσή της η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ αναφέρει:

-ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ-

Συνάδελφοι,

Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή ΜεΡΑ25

Κριτών Αρσένη για τα ζητήματα εργαζομένων Συναδέλφων διορισμένων με την  προκήρυξη 3Κ/2018.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, δια του Υφυπουργού κ. Λιβάνιου, ενημερώθηκε επίσημα πλέον για τις προθέσεις της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

να προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια με στόχο την ακύρωση της προδήλως αντισυνταγματικής διάταξης -υποχρεωτική 7ετια- της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (Ν.4674/2020 αρ.74).

Η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών ήταν σε υψηλούς τόνους «θα δούμε τι θα πουν τα δικαστήρια» αφήνοντας να εννοηθεί ότι η διάταξη είναι απίθανο να ακυρωθεί, σχεδόν προκαταλαμβάνοντας  την απόφαση της δικαιοσύνης…

Τώρα το λόγο έχουν οι αγώνες μας !!!

Επίσης δεν είπε, αν και ρωτήθηκε δύο φορές, σε πρωτολογία και δευτερολογία, για την εκκίνηση της προκήρυξης  «ουρά 3Κ» που είχε δεσμευτεί επανειλημμένα, ότι δεν θα ακυρώσει , η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Εκνευρισμένα απάντησε, επίσης, μόλις πληροφορήθηκε ότι καταφθάνει εξώδικο , από την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, στο Υπουργείο Εσωτερικών , με το οποίο θα αξιώνουμε την απόσυρση της αντισυνταγματικής διάταξης.

Αναφέρθηκε τέλος , αφού πρώτα ρωτήθηκε, για το ζήτημα της εφαρμογής αυτοδίκαιης μονιμοποίησης διοριστέων με την προκήρυξη 3Κ/2018 η οποία , μετά την έκδοση εγκυκλίου, καθυστερεί χαρακτηριστικά, γιατί δεν ολοκληρώνουν οι Δήμοι εσκεμμένα την διεξαγωγή αξιολόγησης, που θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση το Υπουργείο Εσωτερικών και αυτό έχει «θύματα» τους Συναδέλφους εργαζόμενους της 3Κ.

Εντός εύλογου χρονικού διαστήματος θα προβληθεί από την σελίδα μας ολόκληρο το βίντεο , από τη Βουλή, της σχετικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ