πτώση-οικοδόμου-από-σκαλωσιά-995420
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 28.03.2023 | 15:36

Πτώση οικοδόμου από σκαλωσιά

Ένα ακόμα εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε την προηγούμενη βδομάδα στο έργο του κλειστού γυμναστηρίου στο Βαθύ, όπου οικοδόμος έπεσε από σκαλωσιά και από τύχη δεν τραυματίστηκε σοβαρά, όπως αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Σάμου σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας πως «σχεδόν καθημερινά έχουμε μικροτραυματισμούς σε μικρότερα ή μεγαλύτερα εργοτάξια και έργα στο νησί».

Το ΕΚ Σάμου βρέθηκε αμέσως στον χώρο δουλειάς και έκανε παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Χίο, καθώς δεν υπάρχει πια στο νησί της Σάμου Επιθεώρηση για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία, και σ’ αυτό οφείλεται και η ανυπαρξία ελέγχων στον νομό.

«Η διάλυση, η υποστελέχωση και η μετατροπή της (σ.σ. της Επιθεώρησης Εργασίας) σε ανεξάρτητη διακοσμητική αρχή, που κοιτά τους χώρους δουλειάς εξ αποστάσεως, έχουν μετατρέψει όλους τους χώρους δουλειάς σε μια απέραντη “Κοιλάδα των Τεμπών”, που πας για δουλειά και λόγω ελλιπέστατων μέτρων ασφαλείας δεν ξέρεις τι θα ξημερώσει», επισημαίνει το ΕΚ Σάμου. Παράλληλα απαιτεί τακτικούς και αυστηρούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, άμεση στελέχωση Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης στη Σάμο και ενίσχυση της Χίου και με άλλους επόπτες (έχει μόλις 3 για όλο το Βορειοανατολικό Αιγαίο), λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, σε όλους τους κλάδους, και να στηριχθεί ο εργαζόμενος με ό,τι χρειάζεται για να αποκατασταθεί η υγεία του.