Προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του ΑΣΕΠ - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
30
Ιούνιος
Back

Προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του ΑΣΕΠ

Η πολύ μεγάλη σημασία που έχει ο ΑΣΕΠ για την εμπέδωση της αξιοκρατίας στην επιλογή προσωπικού στον χώρο του δημοσίου και της δημόσιας διοίκησης, υπερθεματίστηκε στη σημερινή συνάντηση του υποψήφιου βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργο Μαυρωτά με την ηγεσία του ΑΣΕΠ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν προτάσεις για την καλύτερη συνεργασία του ΑΣΕΠ με τα υπουργεία και για την αποσαφήνιση και αναβάθμιση των αρμοδιοτήτων του.

Από την πλευρά του, ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε και στο θέμα των διαγωνισμών ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν να γίνουν από το 2008, και με αφορμή τα προβλήματα στελέχωσης των σχολείων της χώρας.

Επισημάνθηκε ακόμη η ανάγκη μέριμνας από την επόμενη κυβέρνηση και το ελληνικό κοινοβούλιο για την πλήρωση των κενών θέσεων και την κάλυψη των θέσεων των συμβούλων του ΑΣΕΠ των οποίων λήγει η θητεία τους εντός του Οκτωβρίου, προκειμένου να διασφαλισθεί η στελέχωση της ολομέλειας και η εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Τέλος, αναφέρθηκε και ο κίνδυνος μη ολοκλήρωσης ενός κρίσιμου έργου αναβάθμισης της λειτουργίας του ΑΣΕΠ, ενός έργου ΕΣΠΑ για πληροφοριακά συστήματα το οποίο λόγω των γνωστών προβλημάτων και της αδράνειας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει παγώσει και χρειάζεται να βρεθεί άμεσα λύση.

Ο ΑΣΕΠ, όπως δήλωσε ο κ. Μαυρωτάς, αποτελεί πυλώνα αξιοκρατίας για τη χώρα, διαθέτει ικανό προσωπικό και εφαρμόζει καλές πρακτικές οι οποίες πρέπει να διαχυθούν και είναι απαραίτητες για τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η δημόσια διοίκηση.

Το Ποτάμι, όπως κατέληξε, στηρίζει ξεκάθαρα τις ανεξάρτητες αρχές και είναι μαζί τους με γνώμονα την ενίσχυσή τους προκειμένου να υπάρξει αξιοκρατία και διαφάνεια και να καταπολεμηθεί η πελατοκρατία που τόσο ευδοκίμησε επί όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, νέων και παλαιότερων.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μαυρωτάς συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ και Επίτιμο Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Καραβοκύρη και τη Γενική Διευθύντρια Προσλήψεων κα. Καλλιόπη Στάγκα. Επίσης, είχε επαφές με στελέχη του ΑΣΕΠ και με τον πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΑΣΕΠ Ιωάννη Δελαγραμμάτικα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!