ΠΟΣΕΚΕΠ: «Απαράδεκτη παραπομπή πολιτών στα ΚΕΠ» -Επιφέρει προβλήματα στη λειτουργία - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
1
Δεκέμβριος
Back

ΠΟΣΕΚΕΠ: «Απαράδεκτη παραπομπή πολιτών στα ΚΕΠ» -Επιφέρει προβλήματα στη λειτουργία

Για «απαράδεκτη παραπομπή πολιτών στα ΚΕΠ» από υπηρεσίες του δημοσίου και των δήμων που επιφέρουν προβλήματα στη λειτουργία τους, κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και σε ανακοίνωση της, σημειώνει:

Με αφορμή την απροκάλυπτη έως προκλητική και απαράδεκτη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, με την οποία προτρέπονται ανοικτά οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να απευθύνονται στα κατά τόπους ΚΕΠ για μεταβιβάσεις ενάριθμων ΕΙΧ και ΔΙΧ, καταγγέλλουμε την επί σειρά ετών τακτική και πρακτική πολλών υπηρεσιών του Δημοσίου και Οργανισμών του, να παραπέμπουν τους πολίτες στα ΚΕΠ για διαδικασίες αρμοδιότητάς τους που διεκπεραιώνονται και μέσω των ΚΕΠ.

Υπάρχουν Διευθύνσεις και Τμήματα Μεταφορών και Επικοινωνιών που λειτουργούν σε Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, διάφορες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ, ΔΟΥ, Αστυνομικά Τμήματα, Στρατολογικές Υπηρεσίες, ακόμα και υπηρεσίες Δήμων, όπως π.χ. Δημοτολόγια ή Ληξιαρχεία, που αρνούνται περιστασιακά ή σε μόνιμη βάση να εξυπηρετήσουν πολίτες, όπως οι ίδιοι μας αναφέρουν, και τους στέλνουν στα ΚΕΠ. Επίσης, αρκετές υπηρεσίες δεν απαντούν καν σε τηλεφωνικές κλήσεις με αποτέλεσμα ο πολίτης να αγανακτεί και να καταφεύγει αναγκαστικά σε ΚΕΠ προκειμένου να εξυπηρετηθεί.

Για την απαράδεκτη αυτή τακτική, που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα με την πανδημία του COVID-19 και που συνιστά κατ’ ουσίαν μια ιδιότυπη άρνηση εκτέλεσης καθήκοντος δημόσιων λειτουργών, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και καλούμε τα εποπτεύοντα Υπουργεία να λάβουν μέτρα, ώστε να σταματήσει όπου συμβαίνει, καθώς θίγει δικαιώματα πολιτών και επιφέρει προβλήματα στη λειτουργία των ΚΕΠ.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!