ποσεκεπ-άμεση-λήψη-μέτρων-ασφαλείας-808914
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 06.12.2021 | 15:25

ΠΟΣΕΚΕΠ: ” Άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας για τους εργαζόμενους”

Την άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια των εργαζόμενων στα ΚΕΠ απαιτεί με ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕΚΕΠ, με αφορμή τα περιστατικά που αντιμετωπίζουν καθημερινά η υπάλληλοι των ΚΕΠ.

Αναλυτικά:

Από την έναρξη της πανδημίας οι υπάλληλοι των ΚΕΠ αντιμετωπίζουν τη διαρκώς αυξανόμενη οργή πολιτών. Πλέον αυτή δεν εκφράζεται μόνο λεκτικά με απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας ή ακόμη και της ζωής των ιδίων και των μελών των οικογενειών τους, αλλά έχει περάσει σε άγριες επιθέσεις με χειροδικία εναντίον συναδέλφων μας.

Η κατάσταση μετά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης επιδεινώθηκε καθώς η είσοδος των πολιτών στις Δημόσιες Υπηρεσίες γίνεται μόνο με την επίδειξη του απαραίτητου πιστοποιητικού. Η πλειοψηφία των συναδέλφων μας είναι υποχρεωμένη να κάνει και τον έλεγχο των πιστοποιητικών με προσωπικά μέσα. Έτσι, τα ΚΕΠ έχουν πια μετατραπεί σε κέντρα εκτόνωσης του κάθε οργισμένου πολίτη!

Η Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π. έχει ενημερώσει με κάθε τρόπο όλους τους αρμόδιους φορείς, όμως δεν δείχνει κανείς τους πρόθεση να ενεργήσει αποτελεσματικά ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και αποποιούνται τις ευθύνες δηλώνοντας αναρμόδιοι.

Είναι πάντα βολικό να έχει την ευθύνη κάποιος άλλος.

Καταδικάζουμε την ουσιαστική αδιαφορία των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης που προσπαθούν με απλές συστάσεις να πείσουν τους Δημάρχους να εφαρμόσουν τα αυτονόητα για την ασφάλεια των υπαλλήλων τους.

Έχουν την υποχρέωση να τους τα επιβάλουν με κάθε τρόπο και κόστος. Οι προσωπικές φιλίες με αιρετούς των Δήμων δεν είναι πάνω από την ασφάλεια των υπαλλήλων των ΚΕΠ για να κάνουν όλοι τα στραβά μάτια και να καθυστερούν την οποιαδήποτε εφαρμογή μέτρων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια των εργαζόμενων στα ΚΕΠ πριν θρηνήσουμε το πρώτο θύμα.