ΠΟΠ-ΟΤΑ σε ΚΕΔΕ: Καμιά αναστολή ανεμβολίαστων εργαζομένων -Τι ζητά - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

ΠΟΠ-ΟΤΑ σε ΚΕΔΕ: Καμιά αναστολή ανεμβολίαστων εργαζομένων -Τι ζητά

Ανοιχτή επιστολή προς την ΚΕΔΕ απέστειλε η ΠΟΠ – ΟΤΑ με την οποία ζητά από την Ένωση να καλέσει τους Δημάρχους της Χώρας να φέρουν το θέμα των ανεμβολίαστων εργαζόμενων στις Κοινωνικές Δομές στα Δημοτικά Συμβούλια και να αποφασίσουν να μην προβούν σε καμία πράξη Διαθεσιμότητας – Αναστολής τους.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή της ΠΟΠ-ΟΤΑ

Όπως ήδη γνωρίζετε με τον Νόμο 4820, Τεύχος Α’ ΦΕΚ.130, 23/7/2021 στα άρθρα 205 και 206 από την 1η Σεπτεμβρίου, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές τίθενται σε διαθεσιμότητα χωρίς κανένα εισόδημα και μάλιστα χωρίς ο χρόνος διαθεσιμότητας να θεωρείται χρόνος προϋπηρεσίας.

Θεωρούμε ότι το μέτρο είναι σκληρό και απάνθρωπο διότι θα μείνουν οικογένειες χωρίς κανένα εισόδημα οδηγώντας αξιοπρεπείς εργαζόμενους στην εξαθλίωση αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις ανάγκες.

Η ΠΟΠ-ΟΤΑ έχει δηλώσει και στο παρελθόν ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μείνουμε απαθείς στις διώξεις της Κυβέρνησης σε εργαζόμενους που απλά με ευθύνη της δεν κατάφερε να πείσει για τα οφέλη του εμβολιασμού.

Καλούμε την ΚΕΔΕ ως Συνδικαλιστικό όργανο να αποφασίσει και να καλέσει τους Δημάρχους της Χώρας να φέρουν το θέμα στα Δημοτικά Συμβούλια και να αποφασίσουν να μην προβούν σε καμία πράξη Διαθεσιμότητας – Αναστολής καθηκόντων προστατεύοντας το δικαίωμα στην εργασία και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζόμενων έως ότου φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα του καθολικού εμβολιασμού.

Επίσης σας προτρέπουμε να διοργανώσετε Ημερίδες πληροφόρησης και ενημέρωσης των ανεμβολίαστων εργαζόμενων με αναγνωρισμένου κύρους Επιστήμονες προκειμένου να πειστούν να εμβολιαστούν.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!