πογκρόμ-απολύσεων-από-την-e-food-ξεσηκώνον-1056840
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 16.09.2022 | 15:22

Πογκρόμ απολύσεων από την e-food- Ξεσηκώνονται οι εργαζόμενοι

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη του και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στην e-food το σωματείο Διανομέων Ντελιβεράδων Νομού Αχαΐας, με αφορμή το πογκρόμ απολύσεων που εξαπολύσει τις τελευταίες ώρες η επιχείρηση. Η συνέλευση έχει προγραμματιστεί για τις 12.30 τα μεσάνυχτα, στο μόλο Αγίου Νικολάου στο λιμάνι της Πάτρας.

Με ένα τηλέφωνο, ή μήνυμα στο κινητό ή με ένα e-mail, η εταιρία ενημερώνει εργαζόμενους της ότι απολύονται. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως και τώρα, άμεσα απέλυσε τρεις διανομείς με το συγκεκριμένο τρόπο, ενώ ετοιμάζει και νέες απολύσεις ως την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη, στέλνοντας τα σχετικά παρόμοια μηνύματα, που μεταξύ άλλων αναφέρουν:

“Καλησπέρα σας,

Επισυνάπτεται το έντυπο καταγγελίας σύμβασης το οποίο θα πρέπει να υπογράψετε ολογράφως στην τελευταία σελίδα, στο πεδίο “ο μισθωτός”. Παρακαλώ όπως την αποστείλετε σήμερα, για να υποβληθεί εντός της προθεσμίας.

Με εκτίμηση”.

“Ποιοι είναι αυτοί που σε αυτές τις σκληρές συνθήκες που ζούμε, με δουλειά που έχει πολλούς κινδύνους, μας ειδοποιούν με αυτό τον τρόπο ότι δεν θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε;”, αναφέρουν εργαζόμενοι που “δέχθηκαν” στα κινητά τους τα μηνύματα, τονίζοντας ότι αυτό δεν πρόκειται να περάσει έτσι.