ΠΟΕ-ΟΤΑ: Συνέχιση της απεργίας - αποχής από την αξιολόγηση - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
16
Οκτώβριος
Back
απεργία

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Συνέχιση της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση

Με αφορμή και τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΔΑΠΔΕΠ/Φ.5/15/οικ.13594/2-7-2021), που αναφέρεται στη διενέργεια της αξιολόγησης για την περίοδο του 2020, η ΠΟΕ – ΟΤα με ανακοίνωση της καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να απέχουν μαζικά από την διαδικασία και να συμμετάσχουν δυναμικά στην Απεργία-Αποχή.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση της, σημειώνει:

Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι, η διαδικασία αυτή, ειδικά μέσα στις συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), δεν έχει στόχο την βελτίωση των δομών και των συνθηκών εργασίας στους Ο.Τ.Α. και στο υπόλοιπο Δημόσιο. Στοχεύει μόνο στη χειραγώγηση και στην τρομοκρατία των συναδέλφων, αγνοώντας επιδεικτικά τα πραγματικά προβλήματα που φάνηκαν με ιδιαίτερη ένταση στην πανδημία, όπως αυτά της έλλειψης προσωπικού, της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης των υπηρεσιών.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να ενημερώσουν όλους τους συναδέλφους ώστε να καταθέσουν τις δηλώσεις αποχής (ατομικά) στους Πρωτοβάθμιου Συλλόγους, οι οποίοι με την σειρά τους θα τις καταθέσουν (ομαδικά) στις Διευθύνσεις Προσωπικού και Διοικητικού.

Επισημαίνουμε για ακόμη μία φορά:

Με απόφαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης, έχουν πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη όλοι οι εργαζόμενοι.

Η μη σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης των αξιολογούμενων δεν επηρεάζει την συμμετοχή τους στις αναμενόμενες διαδικασίες επιλογής Προϊσταμένων, καθώς δεν θα προσμετρηθούν στην πρώτη εφαρμογή και επιπρόσθετα υπάρχουν και δικαστικές αποφάσεις που μας δικαιώνουν, όπως πρόσφατα η υπ΄ αριθμ.: 559/2020 Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ συνιστά απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωρισμένη ως μορφή απεργίας. Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. μπορούμε για ακόμη μια φορά να αποδείξουμε πως με τη μαζική και διεκδικητική μας στάση να νικήσουμε και να δικαιωθούμε.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!