Categories: Εργασιακά

ΠΟΕ – ΟΤΑ: Παναττική στάση εργασίας στις 6 Οκτωβρίου – Συγκέντρωση στην Ευελπίδων

Παναττική στάση εργασίας για την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016, προκήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ, με αφορμή τη δική μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής για παλιότερες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους, ενάντια σε περικοπές μισθών και δικαιωμάτων. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από α δικάστηρια της Ευελπίδων, όπου θα γίνουν δίκες των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση της, η ΠΟΕ – ΟΤΑ, σημειώνει: «Πολλές φορές κατά την περίοδο των μνημονιακών πολιτικών η εφαρμογή τους συνοδεύονταν από ενέργειες εκφοβισμού, τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων.

Η Π.ΟΕ.-Ο.Τ.Α. από την πρώτη στιγμή εφαρμογής των Μνημονίων βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην περιθωριοποίηση και εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων της Ελληνικής κοινωνίας. Ήταν και είναι η «ακίδα στο μάτι» σε όσους είχαν προεξοφλήσει των συνολική «υποταγή» των εργαζομένων σε όσα είχαν προαποφασίσει.

Οι διώξεις για την συνδικαλιστική δράση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δεν έχουν σταματήσει ούτε και σήμερα, συνεχίζουν να σύρονται στα Δικαστήρια.

Την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, ο πρώην Πρόεδρος και τα υπόλοιπα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του 2010 δικάζονται από το Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών γιατί «παράνομα εισήλθαν… και διατάραξαν την ομαλή διεξαγωγή της υπηρεσίας» στο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής, στις 6 και 7 Μαρτίου του 2010.

Και οι διώξεις έχουν συνέχεια. Την ίδια ημέρα, ΠΕΜΠΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, από το Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (για πέμπτη φορά) θα δικαστεί σύσσωμο το 35μελές Γενικό Συμβούλιο με την κατηγορία της ρύπανσης περιβάλλοντος για τις κινητοποιήσεις του κλάδου τον Νοέμβριο του 2011, ενάντια στο «μαχαίρι» κατά 50% των μισθών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε την προκήρυξη ΠΑΝΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 11.00 το πρωί έως το τέλος της πρωινής βάρδιας και την πραγματοποίηση Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας των εργαζομένων έξω από το κτίριο 8 στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων στις 12.00 το μεσημέρι.

Στην κινητοποίηση καλούνται να συμμετέχουν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να σταλεί ηχηρό μαζικό μήνυμα πως οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται δεν υποτάσσονται, δεν πτοούνται από τις δικαστικές διώξεις.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν τρομοκρατούνται και δεν εκβιάζονται. Όπως και στο παρελθόν συνεχίζουν απτόητοι τον αγώνα τους προειδοποιώντας πως η «φάμπρικα» ποινικών διώξεων που συνεχίζεται δεν θα κάμψει ούτε το φρόνημα ούτε την αγωνιστικότητά τους!!!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
(Από τις 11.00 το πρωί έως τέλος της πρωινής βάρδιας)
και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις 12.00 μ.μ.
στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτίριο 8)

ΛΕΜΕ ΟΧΙ:
ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ – ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ».

Recent Posts

Κινητοποίηση φορέων στη Ν. Ιωνία την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου για το θάνατο γυναίκας από φωτιά στο σπίτι της

Διαμαρτυρία στη Νέα Ιωνία Αττικής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 6μμ από φορείς και σωματεία της περιοχής, μετά…

2 ώρες ago

Γέννησε η Ελένη Φουρέιρα

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει η Ελένη Φουρέιρα, η οποία έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί. Η δημοφιλής τραγουδίστρια γέννησε…

3 ώρες ago

Κλειστά την Τετάρτη 8/2 ΕΠΑΛ, Ειδικά Σχολεία και Εσπερινά – Νέες διευκρινίσεις

Σε συνέχεια της απόφασης που προηγήθηκε το απόγευμα για τη λειτουργία ή μη επί του συνόλου των σχολείων, από την…

4 ώρες ago

ΗΠΑ: Στο 41% η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν

Κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο της θητείας του παραμένει η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν λίγες ώρες πριν από…

4 ώρες ago

Σεισμός στην Τουρκία: Ενός λεπτού σιγή στα παιχνίδια της Euroleague

Η Euroleague ανακοίνωσε ότι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής (όπως και στις αναμετρήσεις…

4 ώρες ago

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατά ΣΥΡΙΖΑ: Από το 2015 ήξεραν για τη greek mafia, λίγη τσίπα

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε στις επανειλημμένες εκκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για παραιτήσεις λόγω της υπόθεσης Greek Mafia. Σε ανακοίνωσή…

4 ώρες ago