ΠΟΕ-ΟΤΑ: Kαταγγέλει αστυνομική βία μέσα στο ΥΠΕΣ

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών με τον αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα. Σύμφωνα με τους εργαζομένους ο υπουργός δήλωσε αναρμόδιος για τη μονιμοποίησή τους κι έτσι στις 31 του μήνα 4.000 συμβασιούχοι σε Δήμους και Περιφέρειες μένουν άνεργοι.

Υπάρχει επίσης καταγγελία για αστυνομική βία σε βάρος της 11μελους αντιπροσωπείας όταν έκλεισαν οι πόρτες του υπουργείου. Σύμφωνα με την καταγγελία, η διμοιρία τους περικύκλωσε, τους έσπρωξε με τις ασπίδες, μ’ αποτέλεσμα να πέσει ένα άτομο κάτω κι έριξε χημικά σε κλειστό χώρο. Η ενέργεια έγινε μετά από διαμαρτυρία των αντιπροσώπων για την παρουσία τους. «Εμείς με τα πρόσωπα και τα ονόματά μας είμαστε εδώ γιατί έχετε τις διμοιρίες», είπαν στον υπεύθυνο ασφαλείας πριν το συμβάν.

Νωρίτερα, με φωσφοριζέ γιλέκα, τις πορτοκαλί σημαίες της ΠΟΕ ΟΤΑ και πανό που έχουν μηνύματα ενάντια στις απολύσεις, οι εργαζόμενοι των Δήμων πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας με αφετηρία τα γραφεία της ομοσπονδίας τους στο Μεταξουργείο και τελική κατεύθυνση το υπουργείο Εσωτερικών και τα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

«Όχι άλλους φόρους και περικοπές, μαζικές προσλήψεις για όλες τις δομές», «Οι δήμοι ανήκουν στους δημότες, όχι στους εργολάβους και στους ιδιώτες», φώναξαν οι διαδηλωτές με συμμετοχή εργαζομένων απ’ όλους τους Δήμους της Αθήνας.

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι η μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους δήμους (εργαζόμενοι COVID-19, εργαζόμενοι ΕΣΠΑ που απασχολούνται σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, κοινωνικές δομές, εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» που έμειναν εκτός εργασίας, σχολικές καθαρίστριες, εργαζόμενοι που απασχολούνται συνεχόμενα σε εντολή δικαστικών αποφάσεων και στα προγράμματα Άθλησης για Όλους κ.ά.).

Βασική διεκδίκηση αποτελεί επίσης η άμεση άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού «ώστε οι δήμοι να καλύψουν τα τεράστια κενά που αντιμετωπίζουν σε ανθρώπινο δυναμικό».

Comments are closed.


Recent Posts

ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών

Σε 58 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα ποσά που θα καταβληθούν σε πάνω από 71.000 δικαιούχους κατά την εβδομάδα 20-24 Ιουνίου…

4 λεπτά ago

Δήμος Φυλής: Βραδιά με παραδοσιακούς χορούς στο Ζεφύρι

Μια βραδιά με παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς και με κέφι και ζωντάνια που μετέδωσε στο κοινό, πρόσφερε ο Πολιτιστικός Σύλλογος…

14 λεπτά ago

Προπονητής ιστιοπλοΐας: «Με την ταμπέλα του βιαστή δε θέλω να ζήσω, την αγάπησα με όλη τη ψυχή μου»

Κάθειρξη 13 ετών χωρίς κανένα ελαφρυντικό ήταν η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας.…

20 λεπτά ago

Καταθέτουν το πρωί της Δευτέρας οι γονείς της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Ανθρωποκτονιών

Κλήση για να καταθέσουν όσα γνωρίζουν γύρω από την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα έλαβαν…

28 λεπτά ago

«Τέλος» ΑΜΚΑ και ΑΦΜ: Έρχεται ο Ενιαίος Αριθμός Πολίτη

Tέλος ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ για τον πολίτη καθώς έρχεται νέα εφαρμογή που θα τα αντικαταστήσει. Επίσης, από τον…

38 λεπτά ago

Νίκος Ανδρουλάκης: Η ανάρτηση και η τρυφερή φωτογραφία με τον γιο του

Ανάρτηση για τη γιορτή του πατέρα έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή την…

47 λεπτά ago