Εργασιακά

ΠΟΕ-ΟΤΑ για νομοσχέδιο ΥΠΕΣ: Προσχηματική η πρόσκληση στην επιτροπή της Βουλής

Χωρίς διάθεση για ουσιαστικό διάλογο φαίνεται πως είναι η κυβέρνηση και η Νίκη Κεραμέως αναφορικά με το επίμαχο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ που καταργεί τα ΝΠΔΔ.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, έλαβε ένα «e-mail–κάλεσμα» το βράδυ την προηγούμενη ημέρα της Συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

“Καλούμαστε σε τρία (3) λεπτά να εκθέσουμε τις απόψεις μας και να νομιμοποιήσουμε έναν υποτιθέμενο και προσχηματικό διάλογο. Καμιά αλλαγή δεν είναι βιώσιμη και αποδοτική, χωρίς να αντιμετωπιστεί άμεσα η τεράστια έλλειψη προσωπικού σε όλες τις Υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.”, επισημαίνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή.

Αναλυτικά:

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η αρμόδια Υπουργός Εσωτερικών κα Νίκη Κεραμέως εισάγουν προς ψήφιση στην Βουλή το Νομοσχέδιο «Αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού, κατάργηση Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου Δήμων, παρακολούθηση επιδόσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οικονομική και διοικητική διαχείριση Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ευζωία των ζώων συντροφιάς, κατασκευή και αναβάθμιση λειτουργούντων χερσαίων συνοριακών σταθμών και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών» που αφορά εξ ολοκλήρου την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Χωρίς καμιά διαβούλευση με τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς, τους εκπροσώπους των εργαζομένων, χωρίς διάθεση διαλόγου, με την αλαζονεία της πρόσφατης εκλογικής νίκης, προχωρούν σε επιλεγμένες καταργήσεις οργανισμών, μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς πόρους και προσωπικό και εδραιώνουν την αντίληψη της πλήρης εξάρτησης και ελέγχου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Κεντρική Διοίκηση.

Η δημοκρατία και ο διάλογος περιορίζεται σε ένα… «email–κάλεσμα» που στάλθηκε στις 7.00 το βράδυ την προηγούμενη ημέρα της Συνεδρίασης της ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Καλούμαστε σε τρία (3) λεπτά να εκθέσουμε τις απόψεις μας και να νομιμοποιήσουμε έναν υποτιθέμενο και προσχηματικό διάλογο. Καμιά αλλαγή δεν είναι βιώσιμη και αποδοτική, χωρίς να αντιμετωπιστεί άμεσα η τεράστια έλλειψη προσωπικού σε όλες τις Υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η κυβέρνηση καταργεί σήμερα Νομικά Πρόσωπα και Δημοτικές Επιχειρήσεις αγνοώντας το γεγονός πως εξ αρχής ως Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είχαμε διαφωνήσει με τους πραγματικούς σκοπούς ίδρυσής τους που εξυπηρετούσαν άλλους σκοπούς και όχι την καλή και εύρυθμη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και σήμερα προχωρούν στη κατάργησή τους διατηρώντας τους «Αναπτυξιακούς Οργανισμούς» με μόνο πολιτικό στόχο εκεί να «μεταφερθεί και να συνεχιστεί» με πλήρη αδιαφάνεια το πάρτι αναθέσεων και προσλήψεων με ανεξέλεγκτο τρόπο, ξεπουλώντας σε ιδιώτες αρμοδιότητες και υπηρεσίες!

Η κυβέρνηση και η αρμόδια Υπουργός Εσωτερικών εμπαίζει εργαζόμενους και πολίτες. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δημοτών αφού στα δέκα (10) τελευταία έτη έχει χάσει το 40% του προσωπικού της! Και οι αιρετοί σιωπούν γιατί τους δίνουν την δυνατότητα επιλεκτικά να διορίζουν ρουσφετολογικά μέσω προγραμμάτων ανεργίας κ.λπ. ανέργους λίγο πριν την σύνταξη, γιατί τους επιστρέφουν την αποζημίωση για την συμμετοχή τους στα Δημοτικά Συμβούλια ή αυξάνουν τους Αντιδημάρχους!

Λέμε όχι στον πολιτικό αποπροσανατολισμό περί δήθεν «συμμάζεμα και έλεγχο» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ»

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΕΚΤΟΣ Α.Σ.Ε.Π., ΣΤΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΣΩ Α.Σ.Ε.Π.!

 

Νικόλ Βούζα

Recent Posts

Ζιζέλ Μπούντχεν: Η γυναικάρα από τη Βραζιλία που… διαφημίζει κοσμήματα

Πολλά εκατομμύρια λέγεται ότι διέθεσε οίκος κοσμημάτων για να καταφέρει να πείσει τη Ζιζέλ, τη…

27 λεπτά ago

Κασσελάκης και Τάιλερ γιόρτασαν τα γενέθλια της σκυλίτσας τους

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινήθηκαν την Παρασκευή ο Στέφανος Κασσελάκης και ο σύζυγός του Τάιλερ Μακμπέθ…

1 ώρα ago

Αποκάλυψη: Αυτός είναι ο πραγματικός διάλογος Κασσελάκη και Snik

Τις προηγούμενες ημέρες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, είχε τυχαία συνάντηση στο δρόμο με…

2 ώρες ago

Ηττημένος δήμαρχος αποχωρεί από την ηγεσία της παράταξης του

Από την ηγεσία της δημοτικής παράταξης «Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη: Μια Πόλη Για Όλους» αποχωρεί ο απερχόμενος δήμαρχος…

2 ώρες ago

Μια… τεχνολογική συνάντηση για Μητσοτάκη στο Ντουμπάι

Με τον αντιπρόεδρο του ΔΣ της Microsoft και πρόεδρο της εταιρείας, Μπραντ Σμιθ, συναντήθηκε το…

2 ώρες ago

e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Ποια επιδόματα και εφάπαξ θα καταβληθούν 4 – 8 Δεκεμβρίου

Κατά την περίοδο 4 έως 8 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν 222.888.557 ευρώ σε 404.692 δικαιούχους, στο…

3 ώρες ago